5 steg för att komma igång

Är det äntligen dags att ta tag i drömmen? Eller är egenanställning nästa steg för dig att utvecklas och kunna leva på ditt yrke? Steget att komma igång med egen verksamhet kan kännas stort, men det är ett spännande steg att ta. Vi hjälper dig gärna att komma igång, för det är mycket lättare än vad du kanske tror. Här kommer 5 enkla tips!

1. Bara börja! Låter kanske enkelt, men så avgörande. Ibland fastnar man i långa strategidokument och väntar på det perfekta tillfället. Det perfekta tillfället är här och nu.

2. Börja litegrann. Det fina med att vara egenanställd är ju att du kan kombinera en fast anställning, eller gå ner i tid samtidigt som du fakturerar för dina uppdrag på sidan av. Då får du möjlighet att testa din idé eller dröm utan att du behöver ta en ekonomisk risk.

3. Gräv där du står. De första kunderna är ofta människor i ens närhet. Vem har du runt omkring dig som kanske också blir din första kund?

4. Våga sälj! Prioritera sälj – det är en förutsättning för att lyckas. Utgå från vad dina kunder behöver, berätta vad du kan hjälpa dem med.

5. Leverera och ta betalt! Nu börjar det roliga. Fokusera på din grej och gör dina kunder nöjda. När det sedan är dags att fakturera så hittar du all hjälp du behöver här 

Har du frågor eller funderingar så är vi plats och hjälper dig alla vardagar 9-17 på telefon 0771 15 10 00 eller mejl info@frilansfinans.se

Lycka till!