Alexander Pärleros tre tips för att bli en bättre säljare

Vi är alla säljare. Oavsett om vi tänker på det eller inte “säljer” vi konstant hela tiden. Viktigt att förstå är också att vi, precis som med allt annat, kan bli bättre på det. I samarbete med Framgångspodden delar Alexander Pärleros med sig av sina bästa tips för dig som vill bli en bättre säljare.

Lyssna – Något jag lärt mig är att “ha elefantöron och musmun”. En vanlig missuppfattning är att säljare pratar mycket. Grymma säljare gör tvärtom. De lyssnar för att förstå kundens behov.

Rätt frågor – För att förstå behöver du fråga. Ställ öppna frågor och ställ följdfrågor tills du förstår. Om du låtsas förstå kommer du sätta dig själv i en obehaglig sits. Fråga, fråga, fråga och glöm inte fråga om ordern då du ser att du kan hjälpa kunden. Som du frågar får du svar!

Sälj inte – Detta kanske låter konstigt, men faktum är att du inte bör sälja för att sälja. Om du inser att din lösning inte är den bästa för just denna person; säg det. Därmed skapar du en genuin relation. De kommer då tipsa om dig till andra som faktiskt behöver dig och du är garanterat deras förstahandsval i framtiden.

Av: Alexander Pärleros, Framgångspodden

Fler tips:
Bästa tipsen för att vända jobbångest till en möjlighet
Alexander Pärleros bästa tips för fler nya uppdrag
Såhär vässar du ditt första intryck för att bygga relationer