Bästa tipsen för att vända jobbångest till en möjlighet

Känner du ångest över din arbetssituation? Kanske har du just förlorat jobbet, eller känner oro för att göra det? Eller så har du kört på hårt och länge i en riktning, men nu inser att du klättrat på fel stege? I samarbete med Framgångspodden delar Alexander Pärleros med sig av sina bästa tips för dig som har ångest över din nuvarande arbetssituation.

Reflektera – Sätt dig ner, stängd av input utifrån och lyssna inåt. Fråga dig själv vad ångesten egentligen bottnar i. När du förstår det blir det också enklare för dig att förstå vilka steg du behöver ta för att må bättre.

Omdefiniera; visualisera – Kom ihåg att du inte behöver definiera dig själv med din arbetssituation. Du är du och ditt värde står inte och faller med din arbetssituation. Låt inte ditt förflutna definiera vem du är. Börja varje morgon med att skriva ner tre saker du vill vara i form av “jag är…”.

Planera; ta action – Ett mål utan en plan är bara en dröm. Det är grymt att drömma men för att det ska bli verklighet behöver du skapa en plan att konsekvent ta action på. Du är där du är. Frågan är vart du ska och hur du tar dig dit. Bryt ner målet i steg och ta det första idag. Därmed tar du makten över din situation och minskar ångesten.

Av: Alexander Pärleros, Framgångspodden

Fler tips:
Alexander Pärleros tre tips för att bli en bättre säljare
Såhär vässar du ditt första intryck för att bygga relationer
Alexander Pärleros bästa tips för fler nya uppdrag