Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Fotografen Felicia Masalla: ”Tiden jag sparar in kan jag lägga på mitt skapande”

Med sina bilder vill fotografen Felicia Masalla, 24, visa människor som annars inte får synas. Här berättar hon hur hon lyckades förvandla sin hobby till ett heltidsjobb. 

 

När Felicia Masalla var liten såg hon knappt några bilder i media på människor som hon kunde identifiera sig med. För att kunna vara med och påverka vilka som syns i tidningar och på tv valde hon därför att bli fotograf.  

– Jag vill skapa bilder som jag själv hade behövt se när jag växte upp och visa skönheten i våra olikheter, förklarar hon. 

 

Byggde upp en kundkrets

Felicia började sin fotokarriär med att fotografera vid sidan om ett deltidsjobb för att på så sätt bygga upp en kundkrets. 

– Efter en tids hårt arbete började jag få in fler och fler kunder och kunde i samma takt dra ner på mitt deltidsarbete. Till slut fick jag in så mycket jobb att jag kunde börja arbeta med fotografi på heltid. Nu är mitt nästa mål att skaffa mig en egen studio. 

 

Felicia fotograferar främst mode, men jobbar även inom lifestyle, inredning, bröllop och mat. 

– Jag älskar att varje dag är unik. Det är så inspirerande att alltid befinna sig på en ny plats, i ett nytt ljus, med nya människor och skapa en helt ny berättelse.

 

“Jag sparar så mycket tid”

Istället för att starta en egen firma när hon skulle fakturera sin första kund, valde Felicia att bli egenanställd via Frilans Finans. 

– Jag sparar så mycket tid och energi genom att använda mig av Frilans Finans. Den energin kan jag istället lägga på mitt skapande.

 

Idag har Felicia jobbat som fotograf i drygt två år och hon har nu en agentur som ordnar med hennes fakturor. Men vid behov vänder hon sig fortfarande till Frilans Finans.

– Om jag gör andra jobb, utöver de som jag får via min agentur, exempelvis för utländska kunder, tycker jag att det är smidigt att använda mig av Frilans Finans.

 

Vad har du för tips till andra som vill satsa på sin dröm men inte riktigt vågar? 

– Börja smått. Sätt inte för hög press på dig själv och skapa för att du älskar att skapa, inte för att du vill uppnå ett visst mål. Om du sysslar med något som får dig att glömma tid och rum kommer du att hamna rätt.

Fakturera utan eget företag – så funkar det

 

FAKTA:

Det här innebär det att vara egenanställd via Frilans Finans:

  •     Egenanställning är ett alternativ till att starta eget företag då det möjliggör att fakturera som privatperson.  
  •     På bara några minuter kan man skapa ett konto och skicka sin första faktura.
  •     Man får lön för sitt uppdrag, skattad och klart, i normalfallet inom fem bankdagar efter att Frilans Finans godkänt fakturaunderlaget.
  •     Att ansluta sig till Frilans Finans är gratis, kostnaden är 6 procent av det man fakturerar.
  •     Som egenanställd har man alltid en olycksfalls- och livförsäkring under jobben man tar. Man omfattas också av en ansvarsförsäkring.
  •     Ingen administration. Som egenanställd kan man fokusera helt på sina uppdrag.