Såhär vässar du ditt första intryck för att bygga relationer

Hur gör du ett bra första intryck? Enligt studier har vi endast 7 sekunder på oss att göra ett bra första intryck. Det vi främst kollar på oss andra är empati och status/självförtroende. I samarbete med Framgångspodden delar Alexander Pärleros med sig av sina bästa tips för dig som vill göra ett bra första intryck.

Power posen – Kroppsspråk & genuinitet är viktigt. Innan ett möte, föredrag eller pitch; ställ dig i power-posen (båda armarna upp i luften, brett isär med benen och le med hela ansiktet mot dig själv i spegeln). Den har en positiv inverkan på självkänslan. Därmed kan du gå in i en ny situation med bra energi & hållning.

Klädval – Studier visar att klädvalet spelar roll. Med det inte sagt att du ska klä dig på ett visst sätt; viktigast är att du är bekväm. Fundera över vad som får dig att våga glänsa lite extra och klä dig i det.

Ögonkontakt – Det är skillnad på att “kolla” och att “se”. Visa att du ser personen du pratar med genom att kolla den i ögonen. Lägg till jakande svar i form av att nicka istället för att avbryta. Andra gillar att bli sedda och lyssnade på. Kom ihåg att andra kommer ihåg hur du fick dem att känna.

Av: Alexander Pärleros, Framgångspodden

Fler tips:
Alexander Pärleros tre tips för att bli en bättre säljare
Alexander Pärleros bästa tips för fler nya uppdrag
Bästa tipsen för att vända jobbångest till en möjlighet