Sök uppdraget som

Medlem i Frilans Finans råd

Medlem i Frilans Finans Råd

Vill du vara med och utveckla morgondagens arbetsmarknad? Engageras du av frågor som rör dig och andra som arbetar uppdragsbaserat? Då är det här ett uppdrag för dig!

Frilans Finans Råds uppgift är verka för bästa möjliga förutsättningar och arbetsvillkor för alla som arbetar uppdragsbaserat, i regel benämnda som frilansare, giggare eller konsulter.

 

Uppdraget

Du kommer ingå i en grupp med egenanställda, och stationärt anställda på Frilans Finans som ansvarar för den operationella delen av verksamheten. Tillsammans verkar ni för att förbättra arbetsvillkoren för dem som arbetar uppdragsbaserat, t ex vad gäller att hitta nya uppdrag, kompetensutveckling och försäkringsfrågor.

Frilans Finans Råd kommer arbeta för detta genom tre centrala fokusområden:

• Skapandet av en ny A-kassa:
Alla arbetstagare i Sverige ska ha samma förutsättningar för rätten till arbetslöshetsersättning. Sverige behöver därför en A-kassa som inte diskvalificerar oss som arbetar uppdragsbaserat på förhand utan faktiskt följer Lagen om arbetslöshetsförsäkring.

• Skapandet av ett skrå:
Att organisera arbetare som arbetar uppdragsbaserat är viktigt, för endast om alla som arbetar uppdragsbaserat verkar tillsammans kan vi skapa ett hållbart arbetsliv. I Frilans Finans Råd tar vi de första stegen mot införandet av en instans som övervakar att alla som arbetar uppdragsbaserat får bra lön och arbetar under goda arbetsvillkor. Vi kallar detta för ett ”skrå”. Detta skrå är partipolitiskt obundet och är öppet för alla som arbetar uppdragsbaserat. Det spelar således ingen roll huruvida man arbetat uppdragsbaserat på heltid i 10 år eller gjort det någon enstaka gång under de senaste månaderna – alla är välkomna.

• Upprättande av kollektivavtal:
Kollektivavtal förknippas ofta med politik men är rent arbetsrättsligt bara ett instrument för att reglera arbetsvillkor i Sverige. Ett skräddarsytt kollektivavtal för oss som arbetar uppdragsbaserat kommer inte begränsa oss utan stärka våra villkor och förutsättningar. Till exempel skulle ett kollektivavtal gagna oss vad gäller rätten till tjänstepension, a-kassa, semesterersättning, ansvarsförsäkring, personförsäkring, sjukförsäkring och inkomstförsäkring.

 

Erfarenhet och personlighet

Det är meriterande om du arbetar, eller tidigare arbetat, som egenanställd hos Frilans Finans. Det är ett extra plus om du arbetat uppdragsbaserat inom branscher eller yrkesområden där egenanställda, konsulter och frilansare ofta arbetar. Det kan till exempel vara inom media eller kultursektorn, med bygg och anläggningsarbeten, hantverksyrken, hälsa och skönhetsvård, eller som konsult inom teknik/IT, ekonomi eller administration.

Frilans Finans värdeord är caretaking, ansvarstagande och möjliggörande. Caretaking är något vi värderar högt och som hos oss står för empati, noggrannhet och god kommunikation. Därför tror vi att personer som är ansvarstagande, prestigelösa och med ett glatt sinnelag passar bra in i Rådet.

 

Praktiska frågor och kontakt

Du väljer själv om du vill närvara vid möten på plats i våra lokaler på Gamla Brogatan 13 i Stockholm, eller om du föredrar att delta hemifrån. Uppskattat tidsomfång är en arbetsdag i månaden. Ersättning utgår motsvarande förlorad arbetsinkomst eller per arbetad timme.

 

Välkommen med din ansökan

Skicka in din intresseanmälan via formuläret nedan eller direkt till mejladressen radet@frilansfinans.se. Gärna med ett personligt brev där du beskriver vem du är, dina erfarenheter av att arbeta uppdragsbaserat och varför du vill engagera dig i Frilans Finans Råd.

Urval kommer ske löpande så skicka in din intresseansökan så snart som möjligt.

Skicka in din ansökan

Här kan du skicka in din ansökan till uppdraget som medlem i Frilans Finans Råd.

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett telefonnummer

Du måste ange en e-postadress

Du måste skriva ett meddelande

Du måste ladda upp en fil

Lägg till fil

Du måste godkänna

Tack för ditt mail! Vi återkommer inom kort.

Något gick fel. Var god försök igen senare.