Fakturera
kr
idag och få lön redan

Din ålder

Lön efter skatt & avgifter

7510 kr

7510 kr

  • Frilans Finans %
  • Skatter, arbetsgivaravgifter %
  • Dina pengar %
Skapa testfaktura Skapa faktura
Fakturabelopp inkl. moms 18750 kr
Moms -3750 kr
Fakturabelopp exkl. moms 15 000 kr
Avgift till Frilans Finans -900 kr
Sociala avgifter -3371 kr
Bruttlön inkl semesterersättning 10729 kr
Skatteavdrag -3219 kr
Nettolön inkl semesterersättning 7510 kr

Så här går det till

tools

Du har ett uppdrag

och vill ta betalt men har inget företag. Du kommer då överens med kunden att du fakturerar för arbetet via Frilans Finans.

screen

Du skapar en faktura hos oss

och fakturerar som privatperson istället. Vi tar endast 6% i avgift och inga andra kostnader tillkommer.

euro

Du får betalt inom 5 bankdagar

och med Expressbetalning redan inom 24 timmar. Kort och gott, superenkel fakturering utan företag.

"Jag valde att bli egenanställd för att det är så smidigt. Jag vill lägga min tid på jobbet och att vara ute."
-Malin Holmer, Arborist

"Bemötandet är väldigt viktigt för mig. Jag känner mig respekterad och får hjälp med saker som man kan tycka är enkla."
-Lisa Svanström, Sångpedagog

"En av fördelarna är att man får pengarna inom fem dagar, istället för 30 dagar som när man fakturerar normalt."
-Michael Eyre, Översättare

"Jag använder Frilans Finans på 100%, jag slipper pappersarbete, de tar ansvar för allt och ser till att jag är försäkrad."
-Håkon Vestervik, Larmmontör

“Utan Frilans Finans hade jag förmodligen inte tagit steget att starta eget, så det har hjälpt mig jättemycket!”
-Lisa Anckarman, Modeentreprenör och influencer

Vi finns här för dig

Som marknadens största egenanställningsföretag är vi redo för dig när du behöver det. Vi hjälper dig gärna med frågor om till exempel fakturering, försäkringar, avdrag. Och om du behöver så finns kompetens inom allt från HR och juridik till marknadsföring.

Kontakta oss

Vi hjälper dig på telefon, mejl och chatt alla vardagar 9-17. Ring oss på 0771-15 10 00 eller mejla info@frilansfinans.se.

Fördelar med Frilans Finans

Få betalt inom fem bankdagar

Normalt får du dina pengar efter fem bankdagar, oavsett om din kund har betalningsvillkor 30 dagar. Med ett Expresstillägg kan du få betalt redan inom 24 timmar.

Slipp all administration

Det enda du behöver göra är att fokusera på ditt jobb. Vi tar hand om löneadministrationen, kontakterna med Skatteverket, inbetalning av moms och skatt samt försäkringar. Med oss kan du som privatperson fakturera utan f-skatt.

Trygghet

Att du ska vara trygg är viktigt. Våra stora volymer och långa erfarenhet skapar ekonomisk trygghet, hos Frilans Finans vet du att du får lön för ditt arbete. Du är dessutom försäkrad och har bra grundskydd om olyckan skulle vara framme.

Personlig service

Kontakta oss på klientstöd om du undrar över något. Vår erfarenhet och kunskap om egenanställning och administration finns till för dig.

Endast 6% i avgift

Tjänsten kostar bara 6 % av det du fakturerar. Inga dolda kostnader eller avgifter tillkommer. Du som privatperson får full koll på dina pengar.

Skräddarsytt faktureringsverktyg

RUT och ROT, ändra momssats, gör avdrag, spara till pension och semester, jobba utomlands - allt är möjligt, faktureringsverktyget hjälper dig.

Frilans Finans - stabil ekonomi sedan 1999. Vi tål att synas!

Som egenanställd är det viktigt att använda ett egenanställningsföretag med stabil ekonomi och positiv utveckling. Frilans Finans är en organisation som haft en stark tillväxt och sunda finanser sedan 1999. Vi tål att jämföras.

Frilans Finans – en organisation för egenanställda

Sveriges ledande egenanställningsföretag med stabil ekonomi sedan 1999.

Frilans Finans är Sveriges största egenanställningsföretag. Sedan starten 1999 har vi gjort det möjligt för fler än 70 000 personer att fakturera utan eget företag. I början främst frilansare, men idag har vi egenanställda inom nästan alla typer av yrken. Både i och utanför Sverige.

Vi på Frilans Finans tror på människans förmåga att skapa och bedriva verksamhet. Det är och ska vara roligt, inspirerande och berikande. Vårt uppdrag är därför att göra det möjligt för människor att enkelt och tryggt kunna styra och få makt över sitt eget arbete.

Många uttrycker att de vill kunna ”fakturera utan företag” eller ”fakturera utan f-skatt”. Man vill göra rätt för sig och betala skatter och arbetsgivaravgifter, men slippa det administrativa arbete som kommer med att starta och driva företag. Som egenanställd hos Frilans Finans väljer man själv vilka uppdrag man vill ha, när arbetet ska utföras, och vilken ersättning man ska få. Samtidigt slipper man tänka på administration och pappersarbete och kan lägga all energi på det man tycker är roligt, själva verksamheten. Man får göra sin grej.