Anders Olofsson Managementkonsult

Flera omvälvande händelser fick mig att omvärdera och ändra mitt liv, idag lyssnar jag i mycket högre grad till vad jag själv vill

  • Vem är du?

    Jag är beteendevetare och har arbetat med människors utveckling i 25 år; inom folkbildningen med lärande på fritiden, som chef i ett stort försäkringsbolag med utvecklings- och prestationsfrågor, de senaste 6 åren som konsult. Jag är 51 år, skild och bor i centrala Stockholm med min son på 11 år varannan vecka, tycker om att träffa vänner, äta och dricka gott, köra motorcykel eller sticka ut med båten. Jag försöker njuta av livet varje dag och vara närvarande i stunden. Flera omvälvande händelser för ca 10 år sedan fick mig att omvärdera och ändra mitt liv så att jag idag i mycket högre grad lyssnar till vad jag själv vill. Att arbeta som fri konsult med hjälp av Frilans Finans är ett sånt val.

  • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

    Det måste nog vara ett av de projekt där jag varit inne och arbetat med att frigöra potentialen hos medarbetare i kundnära verksamhet. Tänker på en person som jobbade i kundtjänsten, när vi började sa hennes chef sa att hon inte passade för jobbet, men 4,5 månader senare var hon bättre än de bästa var när vi började. Hon hade viljan och potentialen men behövde förutsättningar, ansvar och feedback – det fick henne och många andra att frigöra sin potential och blomma.

  • Vad är det bästa med ditt yrke?

    Friheten och mötena med olika människor och organisationer i olika sammanhang.