Henrik Persson Journalist

 • Vem är du?

  Jag är en 35-årig journalist, copywriter, översättare och korrekturläsare. Jag har numera fast jobb inom korrektur, men frilansar i aningen mindre skala än tidigare, inom framförallt översättning och copy. Journalistiskt har jag gjort mycket teknik, samhälle och sport och även rest väldigt mycket, dels på mässor och dels på längre reportageresor, de senare ofta med lite mer esoterisk inriktning. T.ex. en till Sydafrika där jag bevakade den lägsta nivån av hockey-VM.

 • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

  Antagligen något av de jag kommit på och sålt in själv. Jag gjorde en rolig rundresa i Storbritannien för sajten Hockeysverige, där jag träffade massor av spännande människor och skrev om den brittiska hockeyligan och sportens spännande historia där. Det har ingen gjort varken före eller efter. Det skulle jag säga var en höjdpunkt. Jag älskar att sy ihop såna stora projekt med resor, intervjubokning, boende och annat, och få det att funka. Att stå inför ett berg av jobb och bara ”make it work”, det är jäkligt roligt faktiskt.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Det finns en frihet i att jobba på egen hand och man kan kombinera det med livet i övrigt på ett sätt som många andra jobb inte tillåter. Det är väl den stora fördelen med frilansande även om jag nu inte frilansar 100% som tidigare.

 • Vad gillar du med Frilans Finans?

  Tjänsten är bra och servicen är utmärkt, med snabba mailsvar och en attityd där inget inte går. Det är väldigt lätt att ha och göra med folket på Frilans Finans upplever jag.