Lisa Anckarman Bloggentreprenör

”Det är så enkelt. Det gör att jag kan lägga energi på det jag är bäst på. Att jobba praktiskt!”

 • Lisa ”Lices” Anckarman är en riktig mångsysslare, hon driver inte bara bloggen Lices.se med ungefär 90 000 visningar per månad, hon jobbar också som modell, makeup artist och stylist. Lisa har inget eget bolag, hon har istället valt egenanställningen och fakturerar via Frilans Finans. På så sätt slipper hon lägga tid och energi på pappersarbete och tillhörande administration och kan lägga mer tid på det hon är bra på.

   

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Om jag inte minns fel (jag har använt Frilans Finans i över två år) så var det en stor visning för Wella på Annexet. Jag fixade hår och smink på över 10 modeller. Ett superroligt jobb!

 • Hur började du din yrkesbana?

  Jag var med i Topmodel Sverige 2014 och bloggade samtidigt. Mina sociala medier blev större och plötsligt fick jag väldigt mycket jobb både i mina medier, spritt på olika arbetsplatser och olika i städer!

 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Jag kommer fortsätta göra allt jag tycker är roligt. Precis som idag! Jag anställs dagligen som antingen konferencier, modell, make up artist, dansare, stylist och social media manager och kommer fortsätta blanda helvilt! Jag kommer också med största sannolikhet även kunna stoltsera med designer på CV:t.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Att det inte är just bara ett yrke. Jag kan vara dansare ena dagen och make up artist andra.

 • Vad gillar du med Frilans Finans?

  Att det är så enkelt. Jag kan lägga energi på det jag är bäst på: jobba praktiskt! Frilans Finans sköter min pappershantering och svarar dessutom snabbt och pedagogiskt om jag har frågor angående avdrag eller liknande.

   

  Skulle det passa dig? Så här fungerar det 

 • Allt fler svenskar väljer egenanställningen, dels för att det enkelt och möjligt att komma igång snabbt men också för att man slipper ta affärsrisken. Frilans Finans har 55 000 användare i 1500 olika yrkesgrupper - egenanställningen passar alla, oavsett verksamhetens storlek.

  Hur fungerar egenanställningen i praktiken? Läs mer här