Magnus Rönnqvist Fotograf

“Jag har förmånen och friheten att jobba som jag vill, när jag vill och i princip hur jag vill"

 • Vem är du?

  Jag heter Magnus Rönnqvist och kommer ursprungligen från Luleå i Norrbotten, en glad och trevlig 43 årig norrlänning som sedan några år är bosatt i Mölndal strax utanför Göteborg.

 • Vad jobbar du som som/vad gör du?

  Jag har frilansat under många år som fotograf där jag plåtar allt möjligt från evenemang till konserter, landskap, porträtt, företagsbilder, sport och mycket mer.

 • Hur kan en dag i ditt liv se ut?

  En dag i mitt liv kan se väldigt varierande ut, faktum är att oftast så planerar jag minuterna före eller timmarna för vad jag ska göra eftersom det helt plötsligt kan ringa in ett uppdrag och då är det bara packa utrustningen och dra iväg. Vanligtvis så är jag uppe runt åtta tiden, läser av mailen och telefon, kollar igenom dagsplaneringen och drar ut för att plåta vad det nu än må vara. Just nu när jag skriver detta så fotar jag Göteborgs Kulturkalas som är en hel vecka fylld med underhållning, evenemang, artister och annat trevligt.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Vad som gör yrket som fotograf så givande är att jag har förmånen och friheten att jobba som jag vill, när jag vill och i princip hur jag vill. Man får hela tiden möta många nya intressanta och trevliga människor som man aldrig annars skulle få möta. Man får se och uppleva nya spännande saker och varje dag utvecklas man och lär sig nya saker genom kreativt skapande. Vad kan vara bättre än det.. :)

 • Hur kom det sig att du valde att bli fotograf, hur såg vägen dit ut?

  Hur jag valde just detta yrket som fotograf, ja det hela började egentligen hos min far som alltid har haft ett intresse av bilder, skapande, musik och sånt. Jag kommer från en kreativ familj där vi har sysslat med allt från konsthantverk, sång & musik samt fotografering och teckning med mera. Så det föll sig naturligt på något sätt att jag skulle gå i samma fotspår. Men det är ju ingen lätt väg att gå, inkomsten är väldigt varierande och vissa människor tittar snett på en när man har ett kreativt yrke, som att det är något flummigt och obestämbart. Om fem år så är min förhoppning att min verksamhet ska ha vuxit sig så pass stor att jag kan börja ta ut lite ledighet och bättre lön samt återinvestera i utrustning och annat nödvändigt som gör livet lättare för mig som fotograf.

 • Varför använder du dig av Frilans Finans?

  Egenanställningsformen är väldigt smidig när man har en varierande mängd uppdrag och inget jämnt flöde av inkomst varje månad. Har man ett jämnt flöde då är det ju lättare med eget företag men annars så skulle jag rekommendera egenanställning via Frilans Finans eftersom det ger dig friheten att fokusera på jobbet istället för pappersarbetet som i vanliga fall med företag tar upp den mesta delen av din tid.

  Varför jag använder mig av Frilans Finans är ju faktiskt av den enkla anledningen att det ger mig friheten att slippa hålla på med det annars så omfattande pappersarbetet men ändå kunna ha möjligheten att ta betalda uppdrag från mina uppdragsgivare och göra rätt för mig. Skatt ska vi ju alla betala och svartarbete gynnar ingen och kan man arbeta vitt och lagligt genom att få den goda assistansen vi får via Frilans Finans så tycket jag att man ska göra det.

 • Hur hörde du talas om Frilans Finans?

  Hur jag först hörde talas om Frilans Finans var när jag satt för många år sedan och letade efter en bra och smidig lösning som skulle göra det möjligt för mig att ta betalt för mitt arbete utan några större avdrag för tjänsten och att det skulle vara möjligt att göra på ett smidigt sätt. Då landade jag på Frilans Finans hemsida och där har jag varit kvar sedan dess.