Malin Lindvall Art Director/Designer

En kreativ själ som älskar friheten i att frilansa

 • Vem är du?

  Jag är en kreativ själ som älskar friheten i att frilansa. ​Förutom att formge och jobba med kommunikation älskar jag att skriva, prova nya saker och utmana mina rädslor. Jag driver en blogg som heter Kom alla rädslor ( http://www.komallaradslor.se/ ) och tycker det är superroligt att föreläsa.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans jobb?

  Faktiskt redan 2012 :) Tryckt info-material​ som Hyper Island (reds anm: utbildningsföretag inom kommunikation) skulle ha med sig på SACO-mässan var det första frilansjobbet jag gjorde via Frilans Finans.

 • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

  Svårt att säga, jag har gjort så himla många olika typer av projekt som varit roliga på olika sätt. Ett var en iskall och utmanande plåtning vintertid ute i skärgården till ett omslag till en bok av Kepler. Jag har även gjort omslag till boken Zack av Mons Kallentoft.

  Ett annat väldigt rolig projekt var när jag jobbade på Universal Music. Vi gjorde en interaktiv kampanj på instagram för att marknadsföra Avicii’s nya album.

  Jag har jobbat en hel del med branding vilket jag tycker är väldigt roligt. Ett av de första frilansuppdragen jag gjorde var ett sådant då jag hjälpte Nackademin att ta fram en ny grafisk profil. Den använder de än idag och jag har tidigare i år gjort en 2.0 version av den.

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  ​Ett jobb jag gjorde för initiativet Tyg till Tyg som jobbar med att ta fram en mer hållbar teknik för återvinning av tyg. Jag  tog fram en kommunikationsplattform som dom ska jobba utifrån i deras kommunikation. Väldigt roligt uppdrag!

 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Då frilansar jag fortfarande till viss del som grafisk designer men jag ägnar mer tid åt att skriva och föreläsa. Min första bok har antingen precis kommit ut eller så är den på väg :)​

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  ​Att jag får vara kreativ och skapa visuell kommunikation som underlättar för männ​iskor. Jag tycker att det är väldigt kul att få träffa så mycket olika typer av människor och företag.

 • Vad gillar du med Frilans Finans?

  ​Att det är så enkelt att fakturera, pensionsspara och spara semesterpengar. Jag tycker även att er kundtjänst är helt fantastisk! Alltid snabb på att svara och väldigt trevliga.​

 • Vad skulle kunna göra Frilans Finans ännu bättre?

  Om det gick att hitta ett sätt att göra avdrag även för fysiska saker (som en dator t.ex.) hade det varit guld. Det skulle även vara bra om ni justerade skatten när en tjänat över den gräns där en måste börja betala mer, så att en inte behöver hålla koll på det själv.