Mats Westerberg Hantverkare

"Det är så enkelt. Det funkar bra och jag slipper att hålla på med papper och sånt."

 • Mats Westerberg hade drömmar om att spela hockey på proffs-nivå men i dag har han hittat sig själv i hantverksyrket. Mats drev tidigare ett aktiebolag som han avvecklade när han tyckte att pappersarbete och administrationen tog för mycket av hans tid och kraft. Mats fakturerar nu istället genom Frilans Finans och är därmed egenanställd. Som egenanställd omfattas Mats också av såväl en person- som ansvarsförsäkring, ett måste i hantverkaryrket som Mats annars hade fått betala för.

   

 • Vem är du?

  Jag är 53 år och i grunden utbildad svetsare. Men jag har jobbat med allt möjligt. Ett tag var det bara hockey som gällde, jag spelade i Djurgården och Väsby och hade proffs-tankar. Sen har jag jobbat på dagis, och med blommor. Och under många år var jag säljare, först i en TV- och radiobutik och sen inom bygghandeln. Men de senaste åren har jag kört eget som hantverkare.

 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Jag kommer nog köra ungefär som idag. Jag trivs bra i den här rollen.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Jag gillar att köra eget, att inte vara anställd. Sedan har jag det bra som oftast jobbar tillsammans med en kille som har AB. Vi tar båda in uppdrag och sen hjälps åt att leverera på uppdragen.

 • Vad gillar du med Frilans Finans?

  Att det är så enkelt. Att ha ett AB tar tid att hålla på med papper och sånt, så Det funkar bra och slippa hålla på med papper och sånt.

   

  Skulle det passa dig? Så här fungerar det 

 • Allt fler svenskar väljer egenanställningen, dels för att det enkelt och möjligt att komma igång snabbt men också för att man slipper ta affärsrisken. Frilans Finans har 55 000 användare i 1500 olika yrkesgrupper - egenanställningen passar alla, oavsett verksamhetens storlek.

  Hur fungerar egenanställningen? Läs mer här!