Mikaela Pålsson Skådespelerska/Sångerska

Kreativt och varierat jobb inom voice over, teater, film, datorspel

 • Vem är du?

  Jag heter Mikaela Pålsson och är skådespelerska/röstskådespelerska/sångerska. Senaste somrarna har jag jobbat med teaterproduktioner i olika former och på terminerna leder jag körer. Året om frilansar jag inom mina områden och främst återkommande är jobb inom voice over/röstskådespeleri.

 • Hur började du din yrkesbana?

  Jag har alltid vetat att jag ville bli skådespelerska och jobbat mot det. Just voice over trillade jag in på 2009 när jag fick jobb som en av de officiella Coop-rösterna i en animerad reklamserie som gick på TV under 2009-2010. De önskade röster med olika dialekter och jag fick komma på casting för att jag är från Jämtland. Jag fick senare veta att jag fick jobbet på grund av att de tyckte att det lät så roligt när jag sa ”fläskfilé”.

 • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

  Sommaren 2015 spelade jag sommarfars med humorgruppen Garvsyra på vridläktaren i Döda fallet (Hammarstrand), det var det absolut roligaste jobbet jag har haft. Inom röstskådespeleri har jag haft roligast de gånger jag fått göra karaktärsröster till olika datorspel, som nyligen då jag gjorde rösten till en karaktär i datorspelet RAFT som bland annat skulle falla från hög höjd, bli biten av en haj och drunkna. (Se bilden ovan samt film bakom kulisserna på vår Facebook- eller Instagram-sida.)

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Att det är kreativt, varierat och att jag i stor utsträckning påverkar mina egna arbetstider.

 • Vad gillar du med Frilans Finans?

  Jag gillar att det går så snabbt och smidigt att fakturera, och att jag kan vara trygg i att allt kring det praktiska med sociala avgifter och skatt sköts på rätt sätt. Jag har även varit i kontakt med kundtjänsten ett flertal gånger och får alltid jättebra hjälp och stöd av kunnig personal.

  Läs mer om Mikaela här.