Vagge Lönn Ljudtekniker

 • Vem är du?

  Jag heter Vagge Lönn är 28år och kommer från Stockholm.
 • Vad jobbar du som som/vad gör du?

  Jag jobbar som Ljudtekniker, framförallt ”live”, det har jag gjort i över 10 år.
 • Hur kan en dag i ditt liv se ut?

  En vanlig dag börjar med att man lastar in massa utrustning i bilen, Sedan så blir det några timmars resa till den stad bandet som man är på turné med. Väl på plats så lastar man in all utrustning och påbörjar bygget.När all utrustning är på plats och uppkopplad så påbörjas en soundcheck där man testar ljudet. Sen så är det lite väntan tills det är dags för själva konserten.
 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Höjdpunkten med yrket är att bygga det perfekta ljudet till bandet man är på turné med och få leverera det till konsert besökaren. Efter konserten är det nog den tråkigaste stunden på arbetsdagen, nämligen när man ska riva allt man byggt upp.
 • Hur kom det sig att du valde att bli det du är idag, hur såg vägen dit ut?

  Allt började med att jag spelade i band via kulturskolan, när jag var liten, men jag insåg ganska snabbt att jag var rätt dålig på att spela gitarr och tycke att det här med mixerbord, högtalare och diverse teknik var väldigt intressant. Så jag började sakta med säkert intressera mig mer för mixerborden och mindre för gitarren, Väl i gymnasiet valde jag att gå en media utbildning med ljudinriktning. Där efter så har jag frilansat och livnärt mig på detta på heltid.
 • Varför valde du egenanställningsformen?

  Jag har haft enskild firma från början, som vid ett senare skede ombildades till ett AB. 2014 fick jag barn och valde då att ta en heltidsanställning på Södra Teatern i Stockholm. Det var då jag insåg att jag behövde ett bra och smidigt alternativ till enskild firma eller AB, Frilans finans känns som det enda självklara alternativet för extra knäck jobben jag gör på sidan av.
 • Var ser du dig själv om 5 år? Dina mål/drömmar?

  Om 5 år så hoppas jag att jag är på turnérande fot i större utsträckning igen, ett av mina dröm projekt skulle vara att få jobba med Brittiska MUSE. ett av mina absoluta favoritband.
 • Hur hörde du talas om Frilans Finans?

  Jag såg en annons på facebook, hörde mig för bland kollegor och vänner där jag bara hört positivt om er.