Katrin Josefsson Doula

Jag anmälde mig till en doulautbildning, när jag gick den kände jag att det inte bara kunde bli en kul hobby utan mitt drömjobb

 • Vem är du?

  Jag heter Katrin Josefsson och är 30 år. Bor i en stuga mellan Falun och Borlänge tillsammans med barn och hund. Jag jobbar som doula och stöttar blivande föräldrar inför och under förlossningen.

 • Hur började du din yrkesbana?

  Jag har alltid tyckt om att jobba med människor och att hjälpa dem att utvecklas. När mitt första barn föddes tänkte jag att det måste vara ett fantastiskt jobb att få bistå vid en förlossning. I samma veva hörde jag talas om doula och tänkte att det skulle kunna vara något för mig. Jag anmälde mig till en doulautbildning och när jag väl gick den kände jag att det inte bara kunde bli en kul hobby utan mitt drömjobb.

 • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

  Alla mina uppdrag är fantastiska och det är alltid en ära för mig att bli inbjuden till någon annans förlossning. Men lite extra speciellt var det givetvis att få doula min syster och hennes sambo när deras son föddes.

 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Jag hoppas att jag kan fortsätta jobba som doula och hjälpa fler till en bättre förlossningsupplevelse, förhoppningsvis i ännu större utsträckning än jag gör idag.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Det är underbart att jag, med hjälp av min kunskap, erfarenhet och trygghet, kan hjälpa människor att växa och att få en positiv och stärkande upplevelse av förlossningen. Det är ett minne man bär med sig resten av sitt liv och det är jättehäftigt att kunna bidra till att det minnet blir så positivt som möjligt.