Fakturera utan eget företag

Så här fungerar det

Har du hittat din grej och vill kunna ta betalt? Frilans Finans erbjuder ett enkelt alternativ till att starta företag. Genom egenanställning får du möjligheten att fakturera utan att behöva starta eget företag.

Du börjar med att ansluta dig till Frilans Finans genom att skapa ett konto. Det är gratis, innebär inga förpliktelser men gör det möjligt för dig att använda Frilans Finans när du vill och så mycket du vill.

När du hittat uppdrag kommer du överens med kund om vad du ska göra och vilken ersättning du ska få, du meddelar kunden att du fakturerar genom ditt egenanställningsföretag Frilans Finans och föranmäler uppdraget till oss.

Hur mycket av fakturabeloppet som blir kvar till din nettolön efter skatter och avgifter kan du lätt se med hjälp av kalkylatorn. Så den kan vara bra att använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera för att få ut en viss lön.

Du skapar din faktura enkelt här på frilansfinans.se. Fyll i kundens namn och adress, antal arbetade timmar eller dagar, samt fakturabelopp och eventuella kostnader du haft i samband med uppdraget. Om det är första gången du fakturerar behöver du även ge information om dig själv och eventuella medarbetare.

Du avslutar genom att godkänna Frilans Finans anställningsavtal och generella villkor och skicka fakturan för godkännande.

När Frilans Finans kontrollerat och godkänt fakturan skickar vi den till kunden och det uppstår ett anställningsförhållande mellan dig och Frilans Finans. Din anställning gäller för det arbete och den tidsperiod som fakturan avser.

I samband med godkännandet av fakturan gör vi en anmärkningskontroll, om inga anmärkningar finns betalas din lön ut till ditt bankkonto inom fem bankdagar. Efter ytterligare 1-2 dagar finns pengarna på ditt konto.

Om du väljer Expressbetalning och registrerar din faktura en vardag innan kl 12.00 betalar vi ut lönen samma dag. Pengarna når ditt konto nästkommande vardag.

Du betalar bara 6 % av fakturerat belopp - detta ingår:

  • Frilans Finans 6%
  • Skatter, arbetsavgifter 44%
  • Dina pengar 50%
  • Heltäckande försäkring

  • Kontakt med skatteverket

  • Hantering av Rut och Rot

  • All lönehantering

  • Möjlighet till avdrag

  • Personlig service

Personlig service

Du kan vända dig till oss med alla typer av frågor. Vi har branschens största rådgivningsteam som finns tillgängliga på mail, chatt och telefon och kan hjälpa dig på flera olika språk. Du kanske undrar vad man får göra avdrag för eller hur man avsätter pengar till pensionen? Det och mycket mer hjälper vi dig gärna med!

Kontakta oss

Hitta uppdrag och förmåner

Vi har samarbeten med olika partners för att hjälpa dig att hitta nya uppdrag och ta del av förmåner. Du får till exempel rabatt på samtliga träningskort hos SATS.

Uppdrag och förmåner

Försäkringar

Du som arbetar via Frilans Finans har alltid ett bra grundskydd via basförsäkringen som alltid ingår utan extra kostnad. Vi vill att du ska känna dig trygg hos Frilans Finans. Därför har vi också tagit fram förmånliga tilläggsförsäkringar för dig med särskilda behov.

Läs mer om våra försäkringar

De vanligaste frågorna

Har jag rätt till A-kassa om jag fakturerar genom Frilans Finans?

Du har rätt till ersättning från din a-kassa om du uppfyller villkoren i Lagen om arbetslöshetsförsäkring. De villkor som du skall uppfylla är bland annat lagens definition av arbetstagare eller osjälvständig uppdragstagare. Frilans Finans bedömning är att i egenskap…

Läs hela svaret

Hur yrkar jag avdrag för kostnader?

Du yrkar avdrag för kostnader direkt från fakturasumman och behöver alltså inte betala dessa med skattade pengar. När man har med någon form av skattefri ersättning (reseersättning, traktamente eller avdrag) på sin faktura så medför…

Läs hela svaret

Hur beräknar Frilans Finans min lön?

Du kan enkelt ta del av beräkningen genom att använda dig av Kalkylatorn på startsidan. Skriv in beloppet du önskar fakturera under “Fakturabelopp”, alternativt den lön du vill få utbetalt under “Lön på ditt konto”. …

Läs hela svaret