Om Frilans Finans

Frilans Finans - en organisation för egenanställda

Frilans Finans är Sveriges största egenanställningsföretag. Vi gör det möjligt för människor att på ett enkelt, roligt och tryggt sätt kunna bedriva verksamhet och fakturera utan företag. På så sätt har vi sedan starten 1999 hjälpt mer än 70 000 egenanställda att fakturera utan eget företag. I början främst frilansare inom traditonella frilansyrken, men idag människor i alla typer av branscher, både i Sverige och utomlands.

Medarbetare på Frilans Finans

PersonalAdministrationen, även kallat Klientstöd, är hjärtat i vår verksamhet som strävar efter att ge våra egenanställda råd och stöd för att de ska kunna driva och utveckla sina verksamheter. För att bidra med bästa möjliga stöd har våra medarbetare stor kunskap inom områden som till exempel avdrags- och a-kassefrågor.

Vi kan kommunicera med våra egenanställda på åtta olika språk. Vi gillar utmaningar och tycker om att lösa problem. Det är en god och varm stämning i gruppen, och vi har nära till skratt. Vi bryr oss om varandra och våra egenanställda, och det ska vara roligt att arbeta.

network

IT-avdelningen står för både utveckling och underhåll av alla system och verktyg, däribland fakturaverktyget som våra egenanställda använder för att skapa fakturor enkelt och tryggt. Vi strävar efter att tillhandahålla de bästa och enklaste tekniska lösningarna för den som vill arbeta som egenanställd. På IT är samarbete en nyckel för att kunna hjälpa också övriga avdelningar på företaget. Vi har olika bakgrund, erfarenhet och specialistkompetens, men ett stort gemensamt intresse för teknik.

ff_omoss2

Företagets minsta avdelningar, marknad och ekonomi, består av totalt nio personer. Marknadsgruppens uppgift är bland annat att skapa kännedom om och väcka intresse för Frilans Finans och egenanställningen. Ekonomiavdelningen är ett litet team där man arbetar nära varandra. Något som är speciellt för Frilans Finans ekonomiavdelning är att man administrerar bokföring och avdrag för verksamhet kopplat till många olika yrkesgrupper.

stephen bw

Stephen Schad, VD

0708-80 61 87

stephen.schad@frilansfinans.se

 

 

lars bw

Lars Bengtsson, Ekonomichef

0760-01 26 98

lars.bengtsson@frilansfinans.se

 

 

 

marcus bw

Marcus Jonsson, Marknadschef

0705-13 66 48

marcus.jonsson@frilansfinans.se

 

 

 

mikaelwestoo bw

Mikael Westöö, Strategisk IT-chef

mikael.westoo@frilansfinans.se

 

 

 

Mats Ottosson bw

Mats Ottosson, VD Invoicery Business

mats.ottosson@frilansfinans.se

 

 

 

christian_bw

Christian Rähn, HR-rådgivare
christian.rahn@frilansfinans.se

 

 

 

anders bw

Anders Stenberg, Norgechef

+47 815 00 010

anders.stenberg@frilansfinans.no

 

 

invociery_sophie-profileSophie Ianni, Country adviser Frankrike

sophie.ianni@invoicery.fr

 

 

 

invociery_sanna-profile

Sanna Sandberg, Country adviser Finland

sanna.sandberg@invoicery.fi

 

 

Frilans Finans-rådet består av egenanställda från olika verksamhetsområden och har skapats för att kunna påverka och verka för goda förutsättningar för alla som arbetar uppdragsbaserat som egenanställda.

Har du något du vill att rådet ska driva och verka för? Mejla dina tankar och åsikter till radet@frilansfinans.se

Jobba med oss

Vi är en organisation på 35 personer vars kultur genomsyras av viljan att hjälpa varandra och våra egenanställda. Vi får energi från våra egenanställda och den nytta vår verksamhet skapar, för dem och för samhället. Ta en titt på våra lediga tjänster eller kom in med en spontanansökan.

Frontend-utvecklare

Om Företaget

Frilans Finans är marknadsledande inom egenanställning i Sverige och arbetar med envision om att sätta individens kontroll över sitt eget arbete i fokus. Vi jobbar kontinuerligt med vår värdegrund för att den ska stödja denna vision.

Tekniken och användarupplevelsen blir en mycket central del i vår vidare expansion. Frilans Finans har idag kontor i Stockholm och Uppsala och har stora planer att även satsa internationellt. Du kommer att sitta på vårt kontor i centrala Uppsala, med möjlighet att jobba på distans viss tid.

Just nu genomgår vi en stor tillväxtresa med den senaste tekniken i fokus. För att komplettera utvecklingsteamet som idag består av lead developer, backend-utvecklare, samt frontend-utvecklare behöver vi nu stärka upp med fler talangfulla utvecklare.

Hos oss kommer du att få utvecklas och kunna leva upp till din fulla potential som utvecklare, förutsatt att du är beredd att satsa och testa nytt.

Tjänsten

I rollen som frontend-utvecklare är det viktigt att du tidigare arbetat med HTML, Javascript, CSS, LESS och SASS och du ska gärna ha erfarenhet av något MVC-ramverk. På Frilans Finans jobbar vi just nu med React och Redux. Du drivs av att ta ansvar för att koden är välstrukturerad och effektiv, samtidigt som du vill ge användarna en upplevelse utöver det vanliga.

Du kommer behöver sätta dig in i de legala och ekonomiska aspekterna av egenanställningen för att effektivt kunna kommunicera kring krav och bör därför känna detta som en positiv utmaning. Vi ser att du har ett stort intresse för finansiella lösningar/system och kanske till och med arbetet med detta tidigare.

Du kommer att ingå i ett team där du får arbeta med kravanalys och innovation i samarbete med produktägare. Du kommer att arbeta med både framtagandet av nya funktioner och erbjudanden samt vidareutvecklandet av existerande system.

Som webbutvecklare kommer du ha fokus på användarinteraktion och grafiska gränssnitt, funktionsutveckling för att stödja nya kundkrav eller marknadskrav, Responsive Design, samt tillgänglighetsanpassningar. Du kommer även vara delaktig i att vidareutveckla utvecklingsprocesser, driftsarkitektur, continuous delivery, och andra delar som inte direkt är kopplade till kundkrav utan mer förmågan att leverera med hög kvalitet.

Tillsammans med teamet har du stor frihet, och ansvar, att leverera bästa lösningen!

Kvalifikationer

● Vi tror att du har ett par års erfarenhet att arbeta med HTML, Javascript, CSS, LESS och SASS

● Du har ett öga för detaljer

● Du är en problemlösare av rang – både vad gäller frontend och systemutveckling i stort.

● Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Personlighet

Du brinner för utveckling och har ett stort tekniskt intresse. Du tycker det är viktigt att få vara kreativ och arbeta med de senaste teknikerna. Du drivs av att få arbeta i team på ett relativt ungt företag där både teknik och affär står i fokus, och resurserna finns för att lyckas. Vidare har du lätt för att skaffa dig ett helhetsperspektiv, är trygg i dig själv och din roll som utvecklare samt bidrar med en positiv energi.

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka ditt CV redan idag

Ansök

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett telefonnummer

Du måste ange en e-postadress

Du måste godkänna

Spontanansökan

Ansök

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett telefonnummer

Du måste ange en e-postadress

Du måste godkänna

Lär känna Frilans Finans och alla egenanställda

Om Frilans Finans

matsj

Frilans Finans tror på människans förmåga att skapa.

Vi vet om att vi människor finner detta skapande både roligt, inspirerande och berikande. Därför är Frilans Finans uppdrag att skapa bra förutsättningar genom att göra det möjligt att på ett enkelt och tryggt sätt få makt (styra) över sitt eget arbete.

Makt är ett ord som kan låta hårt. Men det vi menar är till exempel att av den vinst som ditt arbete genererar bör du få en skälig del. Vi menar vidare att du ska ha rätt att vara med och planera och tycka till om hur ditt arbete ska utföras och med vilka du ska arbeta.

Stephen Schad, CEO

Lisa Anckarman

Vår historia

I mitten på 1990-talet drev Stephen Schad ett artistförmedlingsbolag. Några musiker och artister frågade om Stephen, som vunnit deras förtroende genom att ha bra koll på skatter och administration, om han mot några procent av arvodet också kunde hjälpa dem med deras administration. Stephen nappade på förslaget, och den första egenanställningsaffären var gjord.

Så småningom bytte organisationen namn till Frilans Finans och antalet egenanställda växte till tusentals. Idag har mer än 70 000 personer inom i princip alla typer av branscher konto hos Frilans Finans. Men syftet med verksamheten är fortfarande densamma som i början; att göra det möjligt för egenanställda att kunna använda sin kreativitet och energi för det man vill och är bra på, och slippa tänka på administration, skatter, inkasso och försäkringar.

Några milstolpar:
1995 – den första egenanställningsaffären görs mellan artister och Swealandz artistförmedling.
1999 – Swealandz Frilans Finans registreras
2001 – Andra yrkesgrupper än artister börjar fakturera genom Frilans Finans.
2007 – Möjligheten att göra avdrag införs.
2009 – Alla egenanställda innefattas i en heltäckande försäkring.
2010 – Frilans Finans blir Norges första egenanställningsföretag.
2012 – Möjligheten att få lön inom 24 (Expressbetalning) införs.
2012 – Egenanställningsföretagens branschorganisation grundas.
2014 – Första Rot & Rut-fakturan skickas.
2014 – Frilans Finans startar verksamhet i Frankrike.
2015 – Klientstöd blir fler än 10 medarbetare.
2016 – Frilans Finans Klientstöd börjar erbjuda service på sex olika språk.

Fakta och siffror

graf_2019

Några siffror

Fast anställda: 32 (2016)

Kontoinnehavare: ca 55 000 (2016)

Skickade fakturor: ca 302 000 (2016)

Antal yrken: ca 1 500

Länder som egenanställda fakturerat från (2016): 16 (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Italien, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Thailand, Spanien, USA, Malaysia, Ghana)

om-oss-hero

För oss på Frilans Finans är hållbarhet viktigt och vi försöker använda vår marknadsledande position för att kunna bana väg för viktiga frågor som minskad miljöpåverkan och en trygg arbetsmiljö.

Hållbarhetsrapport 2018 Invoicery Int AB

Hållbarhetsrapport 2017 Frilans Finans AB

Hållbarhetsrapport 2017 Invoicery Int AB

Vår verksamhet

Frilans Finans är en internationell organisation redo att hjälpa dig att göra affärer i många länder. Kontakta oss gärna för mer information, eller om det land du är intresserad av saknas på kartan.