Mats Jungmyren Fotograf

”Att man får lön efter 5 dagar är något jag uppskattar väldigt mycket. Och att alltid få bra hjälp av klientstöd känns proffsigt.”

 • Mats Jungmyren är fotograf ut i fingerspetsarna har hunnit med många uppdrag under sin verksamma tid, bland annat gett ut vykort över sin hemstad Motala. Mats har inget eget företag, istället fakturerar han genom Frilans Finans och är därmed egenanställd. Eftersom Frilans Finans hjälper till med allt pappersarbete, kan Mats lägga mer tid på tid på att fotografera – och mindre tid på administrativt arbete.

   

 • Vem är du?

  En 46 årig man som har foto som största intresse och jobbat i fotobutik sedan 1989. Gillar också att resa och upptäcka människor och kulturer på egen hand. Försöker alltid att göra avstickare från allfartsvägarna för att se det genuina av länderna.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans jobb?

  Mitt första jobb jag fakturerade var vykort till Motala Motormuseum i maj 2012.

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  Senaste jobbet jag fakturerade var till Pressbyrån i Motala.

 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Mitt mål är att försöka utöka verksamheten med vykort, bildförsäljning och utställningar. Att expandera för att då kanske kunna starta ett eget företag.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Svårt att säga vad som egentligen är roligast men jag skulle säga att helheten av att fotografera, producera och möta människor som gillar det jag gör. Blir jag tvungen att välja något så är det när någon kund köpt en bild eller ett vykort och verkligen tycker om det, det värmer i hjärtat.

 • Hur hörde du talas om Frilans Finans?

  Första gången var genom en kompis i fotoklubben jag var med i som hade fakturerat via Frilans Finans när han skulle bygga en hemsida åt kund. Jag tog reda på mer genom webbsidan och fann att det skulle passa även mig.

  Skulle det passa dig? Så här fungerar det 

 • Vad gillar du med Frilans Finans?

  Att det är enkelt och smidigt att fakturera via webbsidan och att man alltid får så bra hjälp av klientstöd när man har några frågor, känns alltid väldigt proffsigt. Sen är det ju snabb utbetalning av pengar på 5 dagar som jag uppskattar väldigt mycket och möjligheten till att göra kostnadsavdrag. Frilands Finans är verkligen ett företag jag kan rekommendera till dom som vill jobba med något man verkligen gillar, men inte vill ta steget och starta eget. Det fina är ju att man kan koncentrera sig på det man är bra på och att Frilans Finans tar hand om resten.

 • Vad skulle kunna göra Frilans Finans ännu bättre?

  Frilans Finans är redan fantastiskt bra, men fick jag önska en detalj så skulle det vara ett textverktyg i faktureringsdelen där det går att med tabbar justera texten och ändra typsnitt.

 • Hur gör man om man vill komma i kontakt med dig?

  Titta gärna in på min hemsida www.photoimage.se eller så slår du mig en signal på 070–5158982.

 • Allt fler svenskar väljer egenanställningen, dels för att det enkelt och möjligt att komma igång snabbt men också för att man slipper ta affärsrisken. Frilans Finans har 55 000 användare i 1500 olika yrkesgrupper - egenanställningen passar alla, oavsett verksamhetens storlek.

  Hur fungerar egenanställningen i praktiken? Läs mer här