Frilans Finans Stipendiet

Frilans Finans har startat ett Stipendiatprogram som riktar sig till dem som velat ta steget mot friheten och drömmen som frilansare men kanske inte riktigt vågat eller som börjat denna resa men som behöver lite stöd för att fullt ut kunna utveckla sin potential att finna och utföra uppdrag.

Stipendiet ges till två stipendiater och löper under 6 månader. Varje stipendiat kommer att få ett skräddarsytt program som är baserat just på deras behov och förutsättningar.

Flera hundra ansökte och konkurrensen var stenhård, men juryn har fattat beslut om två som fått möjligheten att delta i Frilans Finans stipendiatprogram.

 


Suzan Alev Arslan

Storyteller, Skribent, Poddare, Producent, Programledare – Önskar utöka sin verksamhet i att producera/leda poddar och radioprogram samt skrivvägleda och ordna kurser/workshops åt företag, organisationer och privatpersoner i jagstärkande/läkande skrivande.

Juryns motivering:
– ”För en modig berättaridé i tiden som bygger på en genuin passion med en vilja att hjälpa andra genom att bygga kulturella broar”

 

Åsa Sannerheim
Färganalytiker – Jag hjälper människor i alla åldrar att hitta sin färgharmoni. En personlig färgpalett förstärker det vackra som redan finns där, och är ett smart verktyg för att bygga en genomtänkt garderob.
Förutom direkta personliga färganalyser vill jag börja med workshops och webkurser för att sprida kunskap om färg, samt utbilda nya färganalytiker.

Juryns motivering:
– ”För en unik, genomtänkt och aktuell produkt med stor utvecklingspotential”

 

Juryn bestod av

Jan Zetterström
Ordförande för Säljarnas Riksförbund sedan 2015. Tidigare ett flertal styrelseposter i svenska och utländska bolag. Har verkat som VD i små och stora bolag från 3 anställda till som mest 350 anställda. Har som entreprenör drivit upp och sålt 2 egna aktiebolag. Startade sin karriär som trainee och har därefter arbetat i flera olika roller, men alltid med fokus på försäljning och marknadsföring.

Regina Sipos
Tidigare kommersiell direktör Logica/CGI och VD för flertalet samhällsnyttiga bolag med statlig ägarbild. Arbetar idag framför allt i styrelsen både som ledamot i Frilans Finans, Unlimited Travel Group (publ, noterat first north), Premium Svensk Lax (publ) och Bzzt (publ) och som styrelseordförande för Bower, Mindmore, Knodd Vård, Calejo, Citerus.

Katarina Strandberg
Ordförande i Frilans Finans Fackklubb, vilka företräder de frilansande egenanställda. Frilansande copywriter och nagelterapeut sedan ett antal år tillbaka som inte önskar driva eget företag. Arbetet som frilansare gjorde att insåg hur utsatta frilansande egenanställda är och började engagera sig i Frilans Finans Råd bestående av representanter för de egenanställda, vilket nu blivit Fackklubben.

Stephen Schad
Ordförande för organisationen Invoicery Int där i bland annat Frilans Finans Sverige AB ingår. Organisationen existerar för att ge människor makt över sitt eget arbete, som ska leda till att vi människor i högre grad kan styra vår tid, att vi får behålla en större andel av värdet på den arbetade timmen och att vi människor samverkar för att försvara denna position. Stephen Schad är även ordförande i Egenanställningsföretagens Branschorganisation sedan 2012 samt föreläser om gig-ekonomi och teal-organisationer.

 

Nu har arbetet påbörjats att gå igenom respektive stipendiats förutsättningar och behov för att bygga programmets ramverk. Vilket behov respektive behöver för att kunna förverkliga sitt frilans liv.

Stipendiatprogrammet inleds under kommande månader. Stipendiaterna kommer att dokumentera och dela med sig av sin resa i såväl sina egna som Frilans Finans kanaler.