Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Anlita privatpersoner istället för att anställa

För dig som är i behov av arbetskraft som utgörs av privatpersoner och som du vill anlita istället för att anställa.

Det är väldigt enkelt, det enda du behöver göra är att hänvisa personen som ska utföra arbetet till www.frilansfinans.se och där följa några enkla instruktioner. Vår behållning är 4-6% av fakturabeloppet och vi är Sveriges ledande egenanställningsföretag, etablerat 1999 och auktoriserade.

Det här gör Frilans Finans

Frilans Finans möjliggör för privatpersoner som inte har aktiebolag eller enskild firma att arbeta och ta betalt för uppdrag som egenanställd. Den som arbetar som egenanställd är under tiden för ett uppdrag anställd av Frilans Finans. Den egenanställda skapar i samband med ett uppdrag ett fakturaunderlag baserat på gällande arbetsinsats och överenskommet pris. Mot bakgrund av detta skapar Frilans Finans en faktura till uppdragsgivare i fråga. Frilans Finans betalar lön till den egenanställda och tar hela arbetsgivaransvaret.

1

Ni anlitar en person

För ett uppdrag

Ni anlitar en privatperson för ett uppdrag, men personen i fråga har inget eget företag. För att hantera faktureringen väljer privatpersonen att bli egenanställd hos Frilans Finans. Frilans Finans kontrollerar och godkänner uppdraget och ingår därefter avtal med er som tillhandahåller arbetstillfället.

2

Uppdraget utförs

Frilans Finans sköter resten

Den anlitade personen utför arbete enligt överenskommelse. Under tiden för uppdraget blir uppdragstagaren anställd av Frilans Finans som tar fullt arbetsgivaransvar och därmed ansvarar för alla legala frågor och administration. Ni kan med gott samvete fokusera på er verksamhet, med vetskap om att den egenanställda arbetstagaren arbetar enligt schyssta villkor då alla egenanställda arbetstagare hos Frilans Finans täcks av vårt kollektivavtal med Säljarnas Riksförbund.

3

Ni betalar fakturan

Från Frilans Finans

Baserat på de villkor som har specificerats i offerten mellan er och personen ni anlitat skapar Frilans Finans en faktura. Ni betalar fakturan, och med det är ert åtagande avklarat.

Fördelar För dig som fakturamottagare

Skippa startsträckan – underlätta för den ni anlitar

Att starta ett eget företag kan vara betungade såväl ekonomiskt som tidsmässigt, och vissa saknar den möjligheten. Egenanställning är tillgängligt för alla och kräver ingen insats eller förhandsinvestering för den ni anlitar.

Tillgå flexibel arbetskraft, på schyssta villkor

Egenanställningsföretag tillgängliggör arbetstillfällen som annars kanske inte varit möjliga. Med Frilans Finans kan ni känna er bekväma med att ni tar ert ansvar när ni anlitar en privat person utan att göra avkall på flexibiliteten. Alla egenanställda arbetstagare hos Frilans Finans täcks av vårt kollektivavtal med Säljarnas Riksförbund som garanterar goda arbetsvillkor och ett hållbart arbetsliv.

Få en motpart som vet vad de sysslar med

Frilans Finas är Sverige största egenanställningsförretag. Frilans Finans är auktoriserade som utgör en garant för att vi har både ekonomi och kompetens för att allt ska går rätt till. Sedan starten 1999 har fler än 150 000 personer anslutit sig till Frilans Finans och fakturerat utan att ha ett eget företag.

Vanliga Frågor och svar

Varför har jag fått en faktura?

Om du mottagit en faktura från Frilans Finans beror det på att den du förväntade dig skulle skicka fakturan inte har ett eget företag. Frilans Finans möjliggör fakturering utan företag genom sysselsättningsformen ”Egenanställning”. Den som arbetar som egenanställd blir anställd av Frilans Finans som sköter fakturering, administration och löneutbetalning. Under beskrivningen på fakturan hittar du information om vem som valt att använda Frilans Finans, beskrivning av arbetet samt vad du ska betala.

Vad gör jag om fakturan är felaktig eller behöver ändras?

Om du fått en felaktig faktura från oss är det viktigt att du kontaktar oss så snart du kan. För att bestrida en faktura är det enklast att mejla till info@frilansfinans.se. I mejlet anger du fakturanummer (som du hittar högst upp på faktura-pdf:en) och varför du anser att fakturan är felaktig. Du kan också kontakta oss via telefon 0771-15 10 00 samt chatta med oss vardagar 09.00-17.00 och söndagar 15.00-20.00.

Intresserad av vår företagslösning?

Invoicery business

  • Kompletterande, kostnadseffektiv och smidig lösning för löneadministration av extrapersonal
  • Säkerställer att all er extrapersonal är rätt försäkrad och har schyssta arbetsvillkor, vi tar hela arbetsgivaransvaret
  • Oavsett hur många medarbetare som berörts under en månad samlar vi allt på en faktura

Vi finns här för dig Kontakta oss

Som fakturamottagare hos Frilans Finans har du tillgång till branschens största rådgivningsteam. På Gamla Brogatan 13 i Stockholm har vi vårt besökscenter, hit är du alltid välkommen om du har frågor.

Våra vanligaste frågor
Du når oss på telefon

Du når oss på telefon

Vi hjälper dig på telefon, mejl och chatt vardagar 09:00-17:00. Chatten är även öppen söndagar 15:00-20:00.

0771-151010
Du når oss på telefon

Vill du blir uppringd

Lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp dig

Bli uppringd
Du når oss på telefon

Ställ gärna en fråga

Mejla oss gärna, vi svarar i normalfallet inom 24 timmar

info@frilansfinans.se
Du når oss på telefon

Intresserad av våra lösningar?

Boka in ett fysiskt- eller videomöte en tid som passar dig

Boka möte
Stäng

Fyll i formuläret här nedan och klicka skicka så kontaktar vi dig.

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett telefonnummer

Du måste ange en e-postadress

Du måste skriva ett meddelande

Du måste godkänna

Tack för din fråga! Vi återkommer inom kort.

Något gick fel. Var god försök igen senare.

Stäng

Fyll i formuläret här nedan och kom med önskemål om datum så kontaktar vi dig för att boka in ett möte.

Du måste ange ett namn

Du måste välja mötestyp

Du måste ange en e-postadress

Du måste ange ett önskat datum

Du måste skriva ett meddelande

Du måste godkänna

Tack för din fråga! Vi återkommer inom kort.

Något gick fel. Var god försök igen senare.