Jobba internationellt

Låt inte landsgränser begränsa dig

Med Frilans Finans kan du utföra och fakturera för uppdrag för utländska uppdragsgivare, du också arbeta utomlands. Utanför Sverige heter vi Invoicery. När du skapar en faktura kan du välja vilken valuta du vill fakturera i samt fakturans språk. Tveka inte att kontakta Klientstöd innan du påbörjar arbetet om du har frågor eller något känns oklart.  

ff_bro_1024

Fakturera utomlands

Uppdragsgivare inom EU

När du fakturerar ett företag som är beläget i ett annat EU-land än Sverige behöver du ange kundens VAT-nummer. Genom att ange kundens VAT-nummer kan vi kontrollera att företaget är momsregistrerat vilket gör att vi kan skicka fakturan utan moms. Om kunden inte har ett VAT-nummer eller inte är momsregistrerad går det fortfarande bra att skicka fakturan, fakturan kommer då att beläggas med moms enligt svenska momsregler.

Uppdragsgivare utanför EU

Fakturor till uppdragsgivare utanför EU räknas alltid som export och beläggs därför inte med moms. I dessa fall behöver du inte ange VAT-nummer.

För inbetalningar till Frilans Finans från utlandet gäller dessa bankuppgifter:

SWIFT SEB: ESSESESS.
Account number: 5368 10 536 93.
IBAN: SE2250000000053681053693

stoffes_trailer_web

Utföra jobb utomlands


Likt dina möjliga utländska uppdrag finns även Frilans Finans i flera olika länder över Europa, utanför Sverige heter vi Invoicery. Om du flyttar permanent till ett annat land, har personnummer, kontonummer och rätt att utföra arbete i det landet kan du jobba genom Invoicery där.

Om du vistas i ett annat land under en begränsad period kan du jobba på plats och samtidigt behålla dina sociala skyddsnät i Sverige. Då behöver du ett så kallat A1-intyg. Intyget utfärdas av Försäkringskassan och det visar att du är socialförsäkrad i Sverige under din utlandsvistelse. Klientstöd hjälper dig gärna att fylla i blanketten, då det är lätt att det blir fel så är det viktigt att du kontaktar oss innan.ö

Vid permanent eller tills vidare flytt utomlands kan du vända dig till våra lokala kontor eller hemsidor för ytterligare information.

b2b

Internationella företagslösningar


Via Invoicery Business kan ditt företag hitta lösningar på internationella utmaningar vid t.ex. situationer som gäller internationell arbetskraft och lönehantering eller om företaget vill expandera till nya länder och marknader.

Tveka inte att kontakta oss på Invoicery Business

karta_int

Här finns vi


Sverige

info@frilansfinans.se
0771-15 10 00
https://www.frilansfinans.se/

Norge
info@frilansfinans.no
+47 22 42 21 00
https://www.frilansfinans.no/

Frankrike
info@invoicery.fr
+33 (0)9 81 88 51 34
https://www.invoicery.fr/

Danmark
info@invoicery.dk
+45 721 70880
https://www.invoicery.dk/

Finland
info@invoicery.fi
+358 (0)20 7300 320
https://www.invoicery.fi/

Storbritannien
info@invoicery.co.uk
+44 203 951 0223
https://www.invoicery.co.uk/

 

Kontakta oss

Du måste ange ett namn

Du måste ange ett telefonnummer

Du måste ange en e-postadress

Du måste skriva ett meddelande

Du måste godkänna

Tack för din fråga! Vi återkommer inom kort.

Något gick fel. Var god försök igen senare.

De vanligaste frågorna

Finns det någon gräns för hur vilket belopp jag kan fakturera?

Nej, Frilans Finans har inga beloppsbegränsningar, vare sig uppåt eller nedåt.

Hur beräknar Frilans Finans min lön?

Du kan enkelt ta del av beräkningen genom att använda dig av Kalkylatorn på frilansfinans.se’s första sida. Använd markören för att reglera fakturabeloppet du önskar fakturera din kund, alternativt utgå ifrån den lön du vill få utbetalad.…

Läs hela svaret

Egenanställning

Egenanställningsformen, ibland kallat lättföretagare, är ett nytt, innovativt sätt att organisera arbete inom traditionell arbetsrätt. Egenanställning lämpar sig när helst man är i behov av att skicka en faktura för ett arbete man vill få…

Läs hela svaret