Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Kundcase Digital Island

I takt med digitaliseringen byter allt fler bolag strategi: bort från fasta anställningar och in med uppdragsbaserad arbetskraft.

– Genom att ”hyra” arbetskraft kan vi snabbt anpassa oss och fokusera på det vi gör bäst, säger Gustav Trolle, vd för Digital Island.

Vi lever i en digital tidsålder präglad av snabba förändringar och ständig innovation.

Samtidigt står företag inför en stor utmaning – hur håller man jämna steg utan att bli överbelastad av fasta kostnader och stelbenta strukturer?

Svaret för många framåtblickande bolag är att satsa på uppdragsbaserad arbetskraft.

– Genom åren har vi samarbetat med flera bolag, ofta enskilda IT-konsulter med särskilda kompetenser, säger Gustav Trolle, vd för Digital Island som anammat den flexibla arbetsmodellen.

– I stället för permanenta anställningar ser vi stora fördelar med att ”hyra” arbetskraften, speciellt via Frilans Finans eller genom ett annat bolag där de är anställda. Risken blir betydligt lägre och det blir mindre krångligt. Dessutom har IT-konsulten friheten att välja sin egen lön.

Hur ser du på de potentiella uppsidorna med snabbare rekrytering, kortare startsträcka och minskad byråkrati när det gäller att anlita uppdragsbaserade arbetstagare?

– Det är förstås ett stort plus, inte minst eftersom vi kan använda dessa IT-konsulter vid behov och när behovet avslutas så avslutas även anställningen.

Undviker onödig admin

Enligt Gustav Trolle har modellen med uppdragsbaserad arbetskraft förändrat IT-företagens sätt att arbeta.

– Vi kan starta projekt direkt, undvika onödig administration kring skatter och avgifter och istället fokusera på vår kärnverksamhet. Vår kärna är att vara en dynamisk digital partner.

Vilka är de egenanställda som ni väljer att samarbeta med?

– Det varierar, men majoriteten arbetar inom IT. Vi talar om klassiska IT-profiler: frontend-utvecklare, backend-utvecklare och apputvecklare. Vi har även samarbete med dem inom projektledning, SEO-analys och UX/UI-design.

Gustav Trolle påpekar att trygghet i form av kollektivavtal och bra försäkringar för företagets konsulter är något man värderar högt.

– Om man tittar på individnivå uppskattas smidigheten i tjänsten samt möjligheten till snabbare löneutbetalningar. Och med tanke på att ansvaret ligger på Frilans Finans att sköta alla regleringar kan vi ägna oss åt själva affären och kundens projekt.

EXTERN LÄNK: Så enkelt kan du få tag i rätt arbetskraft med Frilans Finans

Se fler kundcase