Nyheter och press

 • Rut- och rotavdrag beskattningsår 2016

  Du som nyttjar rut- och rotavdraget måste säkerställa att betalning för berörda fakturor är Frilans Finans tillhanda senast 31:a December 2016 för att du ska kunna räkna skattereduktionen till beskattningsåret 2016. Vi rekommenderar dig att skicka de fakturor som omfattar rut- och rotavdrag så snart som möjligt samt informera berörda uppdragsgivare om villkoren. Enligt skatteverkets rekommendation måste uppdraget också utföras senast den 31:a Januari 2017 för att ovan ska gälla.

  Läs mer på skatteverkets hemsida
 • Arbetsmiljöarbete

  Vi bryr oss! Och det borde du också göra.
  Vi syftar då på din arbetsmiljö. Vi på Frilans Finans tycker det är det viktigt att du som egenanställd känner trygghet i din arbetssituation. Därför vill vi informera dig om de arbetsmiljömässiga risker just din bransch står inför och hur du förbättrar arbetsmiljön på din arbetsplats. Vi vill också uppmuntra dig att använda våra blanketter för tillbud och olycka om det skulle vara så att olyckan är framme.
  Ägna gärna några minuter åt den dokumentation vi tagit fram kring arbetsmiljö.

  Arbetsmiljö
 • Förändring av arbetsgivaravgifter

  Riksdagen har beslutat om nya arbetsgivaravgifter för unga. Personer födda 1991 eller senare omfattas längre inte av den rabatterade arbetsgivaravgiften som tidigare var 25,46%. Från och med den 1/6 2016 gäller full arbetsgivaravgift på 31,42%

  Läs mer om de förändrade arbetsgivaravgifterna här.

Kan inte hämta nyheter just nu. Var god försök igen senare.

Press

 • Enkelheten med Frilans Finans gör det möjligt för barn att dansa vidare

  – Det känns jättekul att kunna göra det här, vi har ju inte bildat någon förening eller så, utan dansläraren kommer att få betalt via frilans finans. Jag skulle absolut uppmuntra andra att göra samma sak, det är enkelt genomförbart, man behöver inte bilda en styrelse och hela den biten, säger Moares.
  Läs mer om Maria och hennes initiativ för barnen här
 • Årets nyord: Egenanställningsföretag

  Egenanställningsföretag har av Språkrådet registrerats som ett av 43 ord som under 2016 gjort raketkarriär in i svenska språket. Jätteroligt och spännande tycker vi på Frilans Finans som jobbat med egenanställning sedan 1999. Nu hoppas vi att ännu fler får upp ögonen för de fördelar som egenanställningen innebär.
  Alla årets nyord
 • Sifoundersökning – Fler väljer egenanställning för att slippa krångel

  Mer än var femte svensk har funderat på att starta företag, men avstått för att det verkar för krångligt. Det visar en ny opinionsundersökning som Sifo har genomfört på uppdrag av Frilans Finans. Samtidigt ökar antalet egenanställda kraftigt för att många efterfrågar en enklare lösning. I den Sifo-undersökning som Frilans Finans låtit genomföra svarar 22 procent av de tillfrågade att de avstått från att starta företag för att det verkar för krångligt.
  Läs hela pressmeddelandet

Kan inte hämta nyheter just nu. Var god försök igen senare.

Presskontakt

Marcus Jonsson

Head of Media relations

0705-13 66 48

marcus.jonsson@frilansfinans.se