Nyheter och press

 • Rut- och rotavdrag beskattningsår 2016

  Du som nyttjar rut- och rotavdraget måste säkerställa att betalning för berörda fakturor är Frilans Finans tillhanda senast 31:a December 2016 för att du ska kunna räkna skattereduktionen till beskattningsåret 2016. Vi rekommenderar dig att skicka de fakturor som omfattar rut- och rotavdrag så snart som möjligt samt informera berörda uppdragsgivare om villkoren. Enligt skatteverkets rekommendation måste uppdraget också utföras senast den 31:a Januari 2017 för att ovan ska gälla.

  Läs mer på skatteverkets hemsida
 • Arbetsmiljöarbete

  Vi bryr oss! Och det borde du också göra.
  Vi syftar då på din arbetsmiljö. Vi på Frilans Finans tycker det är det viktigt att du som egenanställd känner trygghet i din arbetssituation. Därför vill vi informera dig om de arbetsmiljömässiga risker just din bransch står inför och hur du förbättrar arbetsmiljön på din arbetsplats. Vi vill också uppmuntra dig att använda våra blanketter för tillbud och olycka om det skulle vara så att olyckan är framme.
  Ägna gärna några minuter åt den dokumentation vi tagit fram kring arbetsmiljö.

  Arbetsmiljö
 • Förändring av arbetsgivaravgifter

  Riksdagen har beslutat om nya arbetsgivaravgifter för unga. Personer födda 1991 eller senare omfattas längre inte av den rabatterade arbetsgivaravgiften som tidigare var 25,46%. Från och med den 1/6 2016 gäller full arbetsgivaravgift på 31,42%

  Läs mer om de förändrade arbetsgivaravgifterna här.

Kan inte hämta nyheter just nu. Var god försök igen senare.

Press

 • Egenanställda ökar med 35 procent

  Under 2016 var över 34 000 personer egenanställda i Sverige. Det är en ökning med hela 35 procent jämfört med året innan och med 700 procent sedan 2011, visar ny statistik som Novus sammanställt för branschorganisationen Egenanställningsföretagen.
  Läs hela pressmeddelandet (öppnas som pdf)
 • Allt fler blir egenanställda

  Arbetsmarknaden är under förändring och blir allt mer uppdragsbaserad. Det gör också att fler arbetstagare väljer att bli egenanställda. Friheten att bestämma över sin tid och ha inflytande över arbetet är det som lockar tror Stephen Schad, ordförande för Egenanställningsföretagens branschorganisation.
  Läs hela artikeln på kollega.se
 • Enkelheten med Frilans Finans gör det möjligt för barn att dansa vidare

  – Det känns jättekul att kunna göra det här, vi har ju inte bildat någon förening eller så, utan dansläraren kommer att få betalt via frilans finans. Jag skulle absolut uppmuntra andra att göra samma sak, det är enkelt genomförbart, man behöver inte bilda en styrelse och hela den biten, säger Moares.
  Läs mer om Maria och hennes initiativ för barnen här

Kan inte hämta nyheter just nu. Var god försök igen senare.

Presskontakt

Marcus Jonsson

Head of Media relations

0705-13 66 48

marcus.jonsson@frilansfinans.se