Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Dan Sörensen Designer

"Mitt jobb är ett av mina största intressen, det är verkligen en lyx."

 • Vem är du?

  Jag heter Dan Sörensen och bor i Sundbyberg med min sambo och våra tre katter. Jag jobbar som digital designer sedan ca 10 år och har jobbat både på byråer i och startups i Göteborg och Stockholm. Design, främst digitala produktioner, är både mitt jobb och ett av mina största intressen. Men jag gillar att skapa saker i den analoga världen också. Allt från musik till tavlor eller byggprojekt i sommarstugan. Just nu gör jag om en massa loppisfynd till lampor.

 • Vad var det som gjorde att du tog klivet och blev egenanställd? Fakturerar du på heltid eller kombinerar du att vara egenanställd med annat?

  Mellan klockan 9 – 18 är det full fart som Lead Designer på Yepstr, en startup här i Stockholm. Men många kvällar och helger gör jag mindre designprojekt åt andra. Det är ett sätt att kombinera det jag tycker är kul, hålla kreativiteten uppe och samtidigt tjäna extra pengar. Det finns många företag, oftast mindre- till medelstora, som vill och behöver designhjälp men inte har tid eller budget för större projekt hos andra leverantörer. Där har jag hittat min nisch. Det blir ofta även projekt som ger mig lite större konstnärlig frihet och utan att det påverkar mitt ”vanliga” jobb.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Mitt första jobb via Frilans Finans var i slutet på 2009. Det var dels en betald pitch för ny logotyp till Askengren & CO, ett konsult- och utbildningsföretag i Göteborg. Jag hjälpte också till med innehållsdesign till deras hemsida samt layout och illustrationer för det kommande årets kursfolder.

 • Vad har varit avgörande för dig för att kunna utföra ditt jobb i form av hjälp från Frilans Finans?

  Just hur enkelt och snabbt det är att använda Frilans Finans har varit det bästa. Jag har inte kunskap, tid eller lust att sätta mig in i den ekonomiska delen av mitt frilansande. Allt jag behöver veta presenteras på ett användarvänligt och pedagogiskt sätt och jag kan styra upp mina fakturor snabbt och smidigt och istället fokusera på det jag är är bra på.

 • Varför jobbar du med det du gör idag, vad är det bästa med ditt jobb?

  Mitt jobb är ett av mina största intressen, det är en verkligen en lyx. Jag har sedan jag fick upp ögonen för digital design under gymnasiet alltid velat göra saker snygga, lätta att förstå och roliga att använda och man måste lära sig nya saker hela tiden. Det bästa med mitt jobb är alla människor jag får träffa och hjälpa. Både de kunder som jag hjälper men även de användare som jag designar saker för.

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  Det senaste jobbet jag gjorde via Frilans Finans var ett identitet och webbprojekt för konsultföretaget Ambiento här i Stockholm. Uppdraget fick jag in via en gammal kollega som ville göra ett projekt tillsammans. Med begränsad tid och budget tog jag fram en enklare visuell identitet med logotyp, typografi och färgpalett. Tillsammans med en styleguide för digitala produktioner tog jag även fram en landningssida där de kunde berätta om sig själva och deras tjänster. Nöjd, glad kund och riktigt kul projekt.

 • Ditt bästa råd till andra som står i startgropen och funderar på att bli egenanställd men kanske inte riktigt vågat ta klivet?

  Testa ett mindre projekt! Kanske kan du som jag kombinera projekt som egenanställd med en hel- eller deltidsanställning och fasa dig själv över till 100% egen, om det är det som är ditt mål. För min del så har det varit väldigt viktigt med att vara tydlig mot mina frilans-kunder att jag endast är tillgänglig på helger och kvällar efter ordinarie kontorstid. Det ställer också krav på att jag känner efter själv med arbetsnivå och energi och sätter deadlines tillsammans med kund därefter. Hälsa framför jobb!