Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Dennis Persson Trubadur

"Det bästa med mitt jobb är att få sprida glädje till alla typer av människor."

 • Beskriv dig själv med två-tre korta meningar, vem är du?

  Jag heter Dennis Persson och jag är bosatt i Kristianstad, Skåne. Jag arbetar som trubadur och har haft musiken som ett intresse under hela livet tillsammans med fotboll.

 • Vad var det som gjorde att du tog klivet och blev egenanställd? Fakturerar du på heltid eller kombinerar du att vara egenanställd med annat?

  Jag började få fler och fler förfrågningar om att spela på olika ställen, både privata och offentliga, och fick tipset av min bror att testa Frilans Finans för att ta betalt för mina spelningar. Genom Frilans Finans har jag kunnat fokusera på mitt jobb som trubadur och mina studier istället för att sitta med allt administrativt arbete som normalt tillkommer för egenföretagare, vilket har varit avgörande för mig.

  Jag arbetar som trubadur på deltid och studerar till lärare i mitten av veckorna. Och då mina helger ofta är fria, kan jag enkelt kombinera det med att spela musik.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Mitt första Frilans Finans-jobb var när jag fick i uppdrag att spela på nationaldagsfirandet i min hemby. En utomhusspelning där folk satt runt omkring mig i partytält för att avnjuta god mat och trevligt sällskap. Jag agerade som ett slags förband till den dansmusik som senare under kvällen skulle äga rum.

 • Vad har varit avgörande för dig för att kunna utföra ditt jobb i form av hjälp från Frilans Finans?

  Enkelheten. Det är otroligt smidigt och enkelt att navigera sig på sidan och finns det något man undrar över så hjälper deras Klientstöd dig med dina frågor. Detta gör att jag kan fokusera på att utveckla min repertoar, öva på önskemål av låtar inför speciella spelningar, hålla kontakten med mina följare på sociala medier och de spelningsförfrågningar som kommer in.

  Med andra ord slipper jag all pappersexcercis och kan fokusera på mina framträdande.

 • Varför jobbar du med det du gör idag, vad är det bästa med ditt jobb?

  Det bästa med mitt jobb är att få sprida glädje till alla typer av människor. Variationen på de spelningar jag har är enorm och jag har fått möjlighet att glädja allt från barn som dansar kring midsommarstången till kollegor ute på After work. Att få vara en del av de olika sällskapen och skapa en specifik stämning tillsammans med dem, det är det som jag får absolut mest energi ifrån.

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  Mitt senaste fakturerade jobb var till en resturang i Åhus som nyss slagit upp portarna för ett nytt koncept. Där fick jag underhålla ätande gäster under några timmar på kvällen. En lugn kväll men med hög mysfaktor.

 • Ditt bästa råd till andra som står i startgropen och funderar på att bli egenanställd men kanske inte riktigt vågat ta klivet?

  Våga testa! Det är inte svårt alls. Det enda du behöver göra är att utföra det jobb du älskar, skapa en faktura och sen är det klart! Allt är sedan förtryckt på din inkomstdeklaration och du kan fortsätta att ta dig an nästa uppdrag!