Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Felicia Masalla Fotograf

 • I studion Lilla Paris fyra våningar upp i ett sekelskifteshus på Odengatan i Stockholm hittar vi Frilans Finans nya ambassadör Felicia Masalla. Felicia arbetar till vardags som fotograf för flera välkända varumärken, hennes mål är att genom sitt arbete göra fler människors röster hörda.

  Hon är bosatt i Uppsala men pendlar mellan Uppsala, Stockholm och Bali i arbetet. Frilans Finans fick möjligheten att följa med henne en dag som fotograf för att få en närmare inblick i hennes vardag och höra mera om henne och hur hon kom igång som egenanställd.

  Som fotograf har Felicia arbetat professionellt i tre år, innan dess arbetade hon dels inom detaljhandeln och dels på ett produktionsbolag i Stockholm till att vara anställd matfotograf på Bali. Och fotografi har alltid varit ett stort intresse för Felicia.

  – Det bästa med fotografi för mig är att jag kan påverka och göra skillnad med mitt arbete. En bild säger så mycket, att få visa människor som annars inte får synas och ge röst åt fler röster som annars inte blir hörda, berättar Felicia.

  När Felicia växte upp var hon den i kompisgänget som alltid hade en kamera redo och fotade så mycket hon kunde. Så småningom, under gymnasietiden, började hon också ta sina första frilansuppdrag.

  – Vi hade ett uteställe där jag och mina vänner brukade hänga, där fick vi kontakt med en eventfotograf. Jag tyckte hennes jobb verkade så häftigt, så jag tog mod till mig och frågade hur hon fått jobbet. Samtidigt berättade jag att jag också fotade.

  Det visade sig att fotografen var på jakt efter en fotograf till ett kommande event, så hon frågade Felicia om hon ville vara med. Det var något Felicia länge drömt om så hon tackade ja, men att frilansa var något helt nytt för Felicia. Hon hade inget eget företag och det kändes krångligt med allt som krävdes och behövde fixas, men så fick hon höra talas om Frilans Finans.

  – Jag googlade mycket kring fakturering och redovisning, och då dök Frilans Finans upp. Jag läste på hur det funkade, omdömen, villkor etc. Och på den vägen började det, berättar Felicia.

  Idag arbetar Felicia heltid som fotograf för fler välkända varumärken i både Sverige och utomlands. Hon har byggt upp en stark portfolio med bilder genom sina uppdrag. Trots att Felicia numera har ett eget företag arbetar hon fortfarande som egenanställd hos Frilans Finans då det är så enkelt.

  – Det roliga är att jag trots att jag har mitt eget företag använder mig av er. Att företaget bara ligger där visar bara att det här är ett enklare alternativ, och jag har inte tid. Och ju mer jobb jag får, desto mer inser jag hur smidigt det är, berättar hon skrattande.

  För Felicia har det varit viktigt att våga. Att tro på sig själv och att stå upp för sin passion. Man måste överkomma sin rädsla att något ska gå fel.

  – Mitt bästa tips till dig som står i startgroparna är att bara våga köra. Ju mer du tänker och oroar dig, desto längre ifrån din dröm kommer du att komma. Börja smått, eller i den takt du är trygg i. Det finns inget som hindrar dig att bli just det du vill. Bara kör och blomstra!

  I videon ovan berättar Felicia mera om sin passion för fotografi och om hennes arbete som fotograf. Missa heller inte att spana in hennes portfolio och följa henne på Instagram @feliciamasalla för att ta del av mer av hennes arbete!

  Tack Felicia för att vi fick följa med dig under en arbetsdag, det har varit väldigt inspirerande.

  Har du också en spännande story som egenanställd som du skulle vilja dela med dig av? Läs mer och ansök om att få bli ambassadör här →