Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Hanna Carlsson Produktdesigner

"Att vara egenanställd och kunna jobba samtidigt som jag studerar var en perfekt lösning för mig."

 • Vem är du? Beskriv dig själv med två-tre korta meningar.

  Jag heter Hanna Carlsson och är 22 år och bosatt i Malmö. Jag studerar produktdesign och materialutveckling samtidigt som jag jobbar som produktdesigner. I övrigt spelar jag innebandy och tränar mycket på fritiden.

 • Vad var det som gjorde att du tog klivet och blev egenanställd?

  Jag blev egenanställd då jag fick möjligheten att börja jobba som produktdesigner på ett företag under min pågående utbildning. Att vara egenanställd och kunna jobba samtidigt som jag studerar var en perfekt lösning för mig för att kunna sätta kunskapen från utbildningen i praktiska, verkliga sammanhang.

 • Fakturerar du på heltid eller kombinerar du att vara egenanställd med en anställning eller annan sysselsättning?

  Jag kombinerar min egenanställning med studier. Att fakturera för timmarbete har varit en mycket bra lösning i kombination med studierna. Flexibiliteten i att vara egenanställd och kunna styra över sina egna timmar har varit mycket avgörande för mig då jag har en annan sysselsättning vid sidan av arbetet.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Mitt första Frilans Finans-jobb var på företaget Green Furniture Concept som jobbar med att designa och sälja möbler och belysning till offentlig miljö. Mina arbetsuppgifter bestod till en början av mindre arbetsuppgifter inom produktdesign.

 • Vad har varit avgörande för dig för att kunna utföra ditt jobb i form av hjälp från Frilans Finans?

  Anledningen till att jag valde att använda Frilans Finans var för att det var smidigt och enkelt att skicka fakturor och att det erbjöd stor flexibilitet beroende på hur mycket jag jobbat. Enkelheten i Frilans Finans var avgörande för mig när jag kände att jag ville lägga mer tid på de jobb jag gör istället för att behöva lägga tiden på det administrativa, något som Frilans Finans erbjuder en perfekt lösning för!

 • Varför jobbar du med det du gör idag, vad är det bästa med ditt jobb?

  Jag jobbar med produktdesign för att det är ett yrke jag verkligen brinner för och tycker är mycket utvecklande. Det bästa med mitt jobb är att det är så kreativt och fritt samtidigt som det är väldigt varierande arbetsuppgifter. Det är väldigt inspirerande att vara med och utveckla produkter som kan ha så stor betydelse för andra. Resultatet av den tid och arbete jag lägger ner blir så tydligt när man ser hur en produkt man utvecklat påverkar andra runtomkring – vilket är det jag brinner för mest.

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  Det senaste jobbet jag fakturerade var ett utvecklingsprojekt av en ny bänkserie för företaget Green Furniture Concept. Jag har i projektet arbetat med att designa och utforma den helt nya produkten till företaget.

 • Ditt bästa råd till andra som står i startgropen och funderar på att bli egenanställd men kanske inte riktigt vågat ta klivet?

  Det bästa rådet jag skulle kunna ge någon som vill bli egenanställd är bara att våga testa! Det kan kännas svårt och läskigt i början men belöningen av att få jobba med det man vill och brinner för gör det värt den chansen man tar i början.