Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Inger Borg Hundpsykolog

 • Vem är du?

  Idag en kvinna på 60 år, från Göteborg, sen 10 år tillbaka boende i Blekinge. Arbetade länge inom vård/omsorg och arbetsinriktad rehabilitering och inom olika projekt som enhetschef. Sedan cirka 10 år tillbaka så blev det flytt till Blekinge och då öppnades också möjligheten för att kunna kombinera ett fritidsintresse till att efterhand kunna arbeta inom hund och hundträning. Hundintresset har funnits med sedan barnsben. Första hunden i tonåren och sedan har det blivit ganska många. Mina fyrbenta vänner som är med mig nu är en Golden retriever Iza 9 år och Welsh springer spaniel Nova 6 år. Det blir en hel del kul saker som vi gör ihop, förutom att vara mina stora läromästare och medarbetare, så blir det också träning och tävling framförallt i nose work. Nu har jag all verksamhet genom Team4tassar -T4T

 • Vilket var ditt första Frilans Finans jobb?

  Linnébygdens Hundägarförening, för Nose Workkurs med tävlingsinriktning. Föreningen anlitar mig en hel del för olika kursen, främst Nose Work-kurser

 • Hur började du din yrkesbana?

  För ca 8 år sedan så bestämde jag mig för att satsa på att läsa till hundinstruktör, för att därefter kunna satsa på att kunna jobba med både hundar och människor. Sedan dess har det blivit en hel del utbildningar inom hund, bl.a klickerinstruktör, hundpsykolog för att arbeta med hundar med problembeteenden. Nose Work-instruktör och på den vägen är det.

 • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

  Det var en svår fråga, det mesta jag arbetar med är roligt med dem jobb jag har. Men om jag skall välja, så är det nog ändå nose work-kurserna – att få se alla dessa hundar hur de växer och verkligen får möjlighet att glänsa och visa att de är fantastiska med sina nosar! Det i kombination med att se ägarna och förarna blir lika stolta och imponerade över sina fantastiska hundar.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Brukar säga att jag arbetar med det absolut bästa som finns två- och fyrbenta. Den glädje som finns i att se både ägare/förare och hundarna utvecklas och lära sig mer. Var och en utifrån sin nivå. Bättre kan det knappast bli! För mig är det viktigt att hålla sig uppdaterad om hund, hundträning, att arbeta med moderna metoder, med REKO inriktning (Respekt, Empati, Kunskap och Omtanke eller helt enkelt ett reko hundliv). Det innebär att jag själv, tränar, tävlar och fortbildar mig inom hundträning på olika sätt. Det viktigaste att hundträning skall vara KUL, för både hund och förare.

 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Om 5 år så ser jag mig som fullt sysselsatt med olika hundkurser och även utbildning av nya instruktörer inom nose work. Då också som tävlingsdomare inom Nose Work.