Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Lina Sjölund Reseskribent

"När ens största hobby också blir ens jobb är det jätteroligt att kunna kombinera nytta med nöje."

 • Beskriv dig själv med två-tre korta meningar, vem är du?

  Jag heter Lina Sjölund och är bosatt i Stockholm tillsammans med min familj. Till vardags arbetar jag som flygvärdinna och reseskribent. Jag driver resebloggen liniztravel.com samt Instagram-kontot @liniztravel och skriver artiklar för olika magasin. Mitt största intresse är verkligen att resa och jag älskar att jag kan kombinera min största hobby med mitt jobb. Det är liksom det bästa av två världar.

 • Vad var det som gjorde att du tog klivet och blev egenanställd?

  Det var när min reseblogg växte och blev större och större och jag fick flera samarbetsförfrågningar som jag behövde ta betalt för. Jag blev då rekommenderad att prova Frilans Finans för att ta betalt och har sedan dess fortsatt använda Frilans Finans då allt har fungerat väldigt smidigt och bra.

 • Fakturerar du på heltid eller kombinerar du att vara egenanställd med en anställning eller annan sysselsättning?

  Nej jag har en fast anställning som flygvärdinna och arbetar som reseskribent vid sidan om. Men när ens största hobby också blir ens jobb är det ju jätteroligt att kunna kombinera nytta med nöje.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Antingen var det när jag medverkade i TV som reseexpert eller genom mitt första sponsrade blogginlägg på min blogg. Det har blivit ganska många fakturor genom åren så det är svårt att hålla koll!

 • Vad har varit avgörande för dig för att kunna utföra ditt jobb i form av hjälp från Frilans Finans?

  Att det är så himla smidigt, enkelt och bra. Det är enkelt att skapa en faktura och dyker det upp frågor så får man alltid hjälp snabbt via både telefon och mejl. Det är grymt bra service. Plus att jag har lärt mig mycket nytt via Frilans Finans.

 • Varför jobbar du med det du gör idag, vad är det bästa med ditt jobb?

  Jag älskar att skriva, fota och att resa. Så för mig blir det verkligen som tidigare nämnt de bästa av två världar. Att även kunna få resa tillsammans med min familj gör det ännu bättre! Ett exempel är en vandringsresa jag och min son gjorde till Österrike i somras i samarbete med Österrikes Turistbyrå och STS Alpresor. Vi fick då möjlighet att uppleva österrikiska Alperna sommartid, en resa som vi skapade fantastiska minnen på tillsammans och som vi kommer minnas hela livet!

  Så kombinationen av att bli rik på upplevelser och att sedan få dela med sig av dessa är helt klart det det bästa med mitt jobb!

 • Vilket är ditt bästa råd till andra som står i startgropen och funderar på att bli egenanställd men kanske inte riktigt vågat ta klivet?

  Bara gör det! Du kommer att ångra dig annars. Jag trodde aldrig för några år sedan att det skulle bli flera fakturor varje månad. Men när man gör något som man verkligen gillar, så brukar man lyckas. Sedan har man ju inget att förlora på det om man skulle misslyckas. Då lär man sig något nytt. Att misslyckas är att lyckas i längden.