Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Mats Persson Trubadur

"Enkelheten passar mig perfekt och jag kan istället koncentrera mig på musiken."

 • Beskriv dig själv med två-tre korta meningar, vem är du?

  Jag heter Mats Persson och bor i Enköping. Jag har fru, tre barn, två barnbarn och en katt. Förutom familjen är musiken mitt stora intresse. Utöver det så reser jag gärna till Italien, gymmar eller följer fotbollen i Premier League.

 • Vad var det som gjorde att du tog klivet och blev egenanställd?

  Det var när min karriär som trubadur började ta lite fart för några år sedan som jag insåg att för att få betalt för mina spelningar var fakturering en förutsättning. Jag hade inget eget företag och fick i samband med förfrågan om att spela på musik- och matkryssningar ett tips om att använda Frilans Finans. Jag anslöt mig till Frilans Finans samma dag.

 • Fakturerar du på heltid eller kombinerar du att vara egenanställd med en anställning eller annan sysselsättning?

  Jag jobbar heltid som sjuksköterska i Enköpings kommuns demensteam. Musiken är en hobby där jag numera kan dra in lite extrapengar, pengar som jag använder till att sätta en smula guldkant på tillvaron.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Min första fakturering var för en musik- och matkryssning som utgick från Västerås och ut på Mälaren. En tretimmars trubadurspelning och en musikquiz.

 • Vad har varit avgörande för dig för att kunna utföra ditt jobb i form av hjälp från Frilans Finans?

  Frilans Finans har en jättebra hemsida med ett enkelt, lättbegripligt och snabbt verktyg för att fakturera. Enkelheten passar mig perfekt och jag kan istället koncentrera mig på musiken.

 • Varför jobbar du med det du gör idag, vad är det bästa med ditt jobb?

  Kärleken till musiken. Musik är positivt och musik gör människor glada. Det lustfyllda och samtidigt lite läskiga med att uppträda. En kick, helt enkelt.

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  Det var faktiskt ett jobb jag gjorde åt Frilans Finans. Jag spelade vid invigningen av deras nya besökscenter på Gamla Brogatan i Stockholm. En toppendag!

 • Ditt bästa råd till andra som står i startgropen och funderar på att bli egenanställd men kanske inte riktigt vågat ta klivet?

  Tveka inte! It’s a piece of cake!