Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Niki Hedén Craft service

Min bästa vän trodde detta skulle passa mig, vilket hon hade helt rätt i! Ett drömyrke jag inte visste fanns innan hon sa det!

 • Vem är du?

  Jag heter Niki och är en 33-årig, ensamstående halvtidsmamma som värderar min tid högt. Jag har därför insett att frilans/projekt är enda sättet jag trivs att jobba på. Jobbar som Craft service – dvs ungefär ett portabelt enmannacafé, specialutformat för filminspelningar. Skriver även bröllopstal.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Tror det var en kortfilmsinspelning 2016, där jag fick lite uppskolning till det yrke jag ville satsa på: Craft service på filminspelning.

 • Hur började du din yrkesbana?

  Min bästa vän jobbar med casting och trodde jag skulle passa att jobba med detta, vilket hon hade helt rätt i! Det är verkligen ett drömyrke jag inte ens visste existerade när hon först berättade för mig om det.

 • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

  Svårt att säga, men det är alltid kul att jobba med samma produktionsbolag flera gånger, och lära känna just de frilansare som jobbar med dem. Bra stämning på set gör så mycket!

 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Har nog aldrig i mitt liv planerat så långt framåt, och det är nog därför jag trivs som frilans. Kan inte se mig själv bunden till någonting en längre period. Om fem år har jag säker hunnit byta jobb två gånger, men tveksamt om jag kommer byta bransch på ett bra tag.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Älskar att baka, och det är jättekul när folk äter bakverken och älskar dem 🙂 Men roligast av allt är alla fantastiska människor jag möter genom jobbet: andra frilansare som alltid gör det lika kul att möta en ny arbetsdag, oavsett hur stressigt eller slitigt det än kan vara ibland.
  Jag får också enormt mycket uppskattning och feedback, vilket tyvärr inte alla får i sitt jobb, fastän de förtjänar det.