Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Niklas Pettersson TV-fotograf/Kameraman

Det roligaste med mitt jobb är att jag får lov att vara kreativ och förmedla känslor till de som sitter hemma framför TV:n!

 • Vem är du?

   Jag är en 30-årig idrottsintresserad TV-fotograf/ kameraman som bor tillsammans med min sambo i Kristinehamn,Värmland. Jag är inne på mitt femte år som frilansade fotograf och mitt arbete består av att filma allt från sport och TV-program, till konserter och musikvideos.
 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  År 2013 fick jag äran att vara nattvakt för utrustningen till ett stort nöjesprogram som senare skulle sändas på TV4. Två nätter i rad satt jag där med telefonen i högsta hugg ifall någonting skulle hända – men ingenting hände. Det kanske inte var det mest hedersamma uppdraget men jag var överlycklig att fått in en fot i TV-branschen!

 • Hur började du din yrkesbana?

  Allt började med en annons jag såg på internet om en yrkeshögskola som sökte medie- och sportintresserade personer för live-TV.
  Under utbildningen fick vi lära oss grunderna i produktioner, kameror och all annan utrustning som behövs för att göra TV. Senare i utbildningen lyckades jag få en praktikplats på ett av de största produktionsbolagen för live-sport, och sedan dess har det mer eller mindre rullat på med frilansuppdrag för olika kunder inom branschen.
 • Vilket är det roligaste projekt du gjort?

  Det är väldigt svårt att välja. Men jag måste nog säga ett av mina senaste jobb som var Hockey-VM i Köpenhamn.
  Under tre veckor producerade vi 34 matcher till hela världen. Underbar stämning i och runt arenan, och som plus i kanten stod Sverige som världsmästare för andra året i rad!
 • Var ser du dig själv om 5 år?

  Yrkesmässigt är jag fortsatt verksam som TV-fotograf med ett utökat kontaktnät så man får göra fler och större evenemang. Men jag önskar även jobba för mer lokala verksamheter med t.ex. företagsfilmer, webbreklam osv.

 • Vad är det roligaste med ditt yrke?

  Att ha ett yrke där man får lov att vara kreativ och förmedla känslor hem till folket som sitter hemma framför TV:n.