Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Søren Madsen Designer

"Det bästa med mitt jobb är att det är en så bred bransch med många olika inriktningar och möjligheter."

 • Beskriv dig själv med två-tre korta meningar, vem är du?

  Jag heter Søren Madsen och kommer ifrån Brørup i Danmark. Jag arbetar som chefsdesigner och ett av mina stora intressen är digital design.

 • Vad var det som gjorde att du tog klivet och blev egenanställd? Fakturerar du på heltid eller kombinerar du att vara egenanställd med annat?

  Till en början arbetade jag deltid och vid sidan om med mitt intresse för design. Den tid som blev över spenderade jag ofta med att spela spel eller prova mig runt i olika designprogram. Igenom spelandet kom jag i kontakt med en e-sportorganisation som gav mig möjlighet att börja arbeta med dem. Efter en tid så blev jag kontaktad av deras samarbetspartner som erbjöd mig ett deltidsjobb som designer vilket gjorde att jag kunde säga upp mig från min tidigare tjänst och enbart fokusera på mitt intresse för design.

  Men eftersom företaget var beläget i ett annat land uppstod det problem när det kom till betalning då jag inte hade eget företag och kunde fakturera. När samarbetspartnern senare erbjöd mig en heltidstjänst som chefsdesigner hos dem, berättade de om Frilans Finans och hur ni kunde hjälpa mig att ta betalt utan eget företag. Och efter att ha läst på mer om möjligheterna med egenanställning tog det inte lång tid innan jag registrerade mig hos er och skickade min första faktura!

 • Vad har varit avgörande för dig för att kunna utföra ditt jobb i form av hjälp från Frilans Finans?

  Utan Frilans Finans hade jag haft en besvärligare vardag med allt som företagande normalt innebär!

 • Varför jobbar du med det du gör idag, vad är det bästa med ditt jobb?

  Det bästa med mitt jobb är att det är en så bred bransch med många olika inriktningar och möjligheter. Jag är uppvuxen i en kreativ familj så jag fann intresset för kreativt skapande väldigt tidigt. Att få spendera mycket tid på ett projekt och se det växa är en stark drivkraft. Exempelvis kan jag designa en 3D-modell i ett 3D-program och sedan skicka designen till en fabrik och få den producerad. Därefter kan jag ljussätta och animera 3D-modellen i ett annat program och på så vis ta fram en färdig reklamkampanj utifrån 3D-modellen. Allt handlar om din kreativitet!

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  Jag fakturerar samma kund varje månad!

 • Ditt bästa råd till andra som står i startgropen och funderar på att bli egenanställd men kanske inte riktigt vågat ta klivet?

  Våga testa! Om det finns något du är bra på och som du skulle vilja ta betalt för, prata med Frilans Finans. De gör det enkelt och tryggt för dig att fakturera utan eget företag!