Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Uygar Duzgun Musikproducent

"Utan Frilans Finans är jag osäker på om jag någonsin hade kommit igång att jobba med musik!"

 • Beskriv dig själv med två-tre korta meningar, vem är du?

  Jag heter Uygar Duzgun, även kallad Scott Millien, och jag arbetar som musikproducent. Jag är bosatt och uppvuxen i Göteborg och har ett brinnande intresse för musik och programmering.

 • Vad var det som gjorde att du tog klivet och blev egenanställd? Fakturerar du på heltid eller kombinerar du att vara egenanställd med annat?

  Jag blev egenanställd efter att ha blivit erbjuden tjänsten som producent på ett företag vid namn Workshop Delux som arbetar med att åka runt till olika skolar och skapa musik tillsammans med skolelever. Men för att kunna få betalt behövde jag kunna fakturera dem, något som till en början lät väldigt enkelt men som visade sig vara svårare än jag trott eftersom jag inte hade eget företag. Jag blev då rekommenderad att testa Frilans Finans.

  Idag kombinerar jag egenanställning med en tjänst som programmerare. Och med flexibiliteten i min roll som programmerare har jag ofta möjlighet att ta mig an andra musikprojekt tack vare min egenanställning.

 • Vilket var ditt första Frilans Finans-jobb?

  Mitt första uppdrag var där jag fick förfrågan om att komma till en skola och skapa musik tillsammans med eleverna. Min roll var att hjälpa eleverna skriva egna låttexter och sedan spela in deras låtar.

 • Vad har varit avgörande för dig för att kunna utföra ditt jobb i form av hjälp från Frilans Finans?

  Jag ville jobba med det jag brinner för och smidigheten i registreringen samt enkelheten i att komma igång var avgörande för mig. Utan Frilans Finans är jag osäker på om jag någonsin hade kommit igång att jobba med musik!

 • Vad är det bästa med ditt jobb?

  Det bästa med mitt jobb är att få höra och jobba med alla som sjunger på de låtarna jag producerat. Jag blir ofta överraskad på hur duktiga alla eleverna jag jobbar med är på både att sjunga och skriva låttexter.

  Och som musiker får man träffa många nya och kreativa människor vilket är något jag uppskattar! Eftersom musik alltid har varit ett stort intresse så känns det fantastiskt att kunna jobba med detta!

 • Vilket jobb fakturerade du senast?

  Det senaste jobbet jag fakturerade var för två låtar jag producerade. I projektet åkte två andra musikerkollegor iväg och besökte en skola där de lärde eleverna skriva egna låttexter för att sedan låta dem sjunga/rappa till musiken, som jag producerat, i vår portabla musikstudio. Efter inspelningen mixade jag rösterna innan den färdiga låten skickades vidare för mastring (sista finputsningen) som görs i en riktig studio. Fördelarna med att arbeta som producent är att du kan jobba vart som helst numera. Förr behövde man tillgång till en studio medan du numera kan få till hyfsat bra musik från sin laptop!

 • Ditt bästa råd till andra som står i startgropen och funderar på att bli egenanställd men kanske inte riktigt vågat ta klivet?

  För mig gjorde Frilands Finans det möjligt att snabbt komma igång med det jag brann för utan att jag behövde oroa mig för ifall jag fyllt i alla Skatteverkets papper korrekt. För de sköter allt jobbigt åt dig. Du lär dig även vara mer företagsam ”as you go”!