Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Benny Törnqvist Affärs- och utvecklingscoach

 • Årets första Frilans Finans ambassadör är ingen mindre än affärs- och utvecklingscoachen Benny Törnqvist från Sala. Med en lång karriär bakom sig inom försäljning arbetar Benny idag som affärs- och utvecklingscoach under varumärket Frilanscoachen där han hjälper människor och organisationer med rådgivning och utbildningar.

  Frilans Finans fick en dag i maj möjlighet att följa med bakom kulisserna i Bennys dagliga arbete som affärs- och utvecklingscoach på hans kontor i Västerås i nyinvigda co-workingplace B26 för att ställa några frågor. Även om Benny har sin hemort i Sala är det i Västerås han har sin utgångspunkt.

  – Jag utgår ifrån ett co-workingplace i Västerås men har marknaden över hela Sverige, med betoning på Mälardalen, berättar Benny.

  På Frilanscoachen arbetar Benny med att utveckla människor och företag genom rådgivning, utbildning och mentorskap. En typisk dag i Bennys verksamhet består av fysiska eller digitala möten och utbildningar, där han möter kunder i olika faser i deras resor. Bennys målgrupp är alltifrån nyföretagare till större organisationer, och för Benny var det framförallt drivkraften i att se andra lyckas som gjorde att han valde att börja arbeta med just coachning.

  – Jag började arbeta med coachning därför att jag brinner för att hjälpa andra människor att lyckas och utvecklas. Främst också för att jag själv har gjort resan innan.

  Med en bakgrund inom försäljning och företagande var skiftet från att vara anställd till att bli egenföretagare inget som skedde över en natt. För Benny handlade det i början mycket om att få tid till att känna av marknaden och se behovet av coachning. Att valet hamnade på just egenanställning var för att det var smidigt och ett effektivt sätt att arbeta.

  – För mig var det ett enkelt sätt att komma igång och för att få några kunder och skaffa mig referenser. Det bästa med att använda Frilans Finans var smidigheten och effektiviteten i att när jag avslutat ett uppdrag var det bara att logga in, skapa min faktura och sen låta Frilans Finans ta hand om resten. Jag uppskattade också all inspiration som finns på Frilans Finans hemsida från alla andra som jobbar som egenanställda. Men framförallt var det väldigt lätt att hantera.

  Att våga satsa på sin dröm är för många något som kan kännas skrämmande, en ovisshet om ens idé kommer funkar eller inte. Men för Benny blev det ytterligare en drivkraft efter att han testat marknaden för just sitt ändamål, att våga lita på sig själv och sin passion för coachning.

  – Glädjen för mig i att vara egen är att såväl framgång och misslyckande beror på mig. Det gör mig inspirerad att fortsätta med det jag gör och utmana mig själv.

  I videon ovan hör ni Benny berätta mer om sin verksamhet på Frilanscoachen. Tillsammans med Benny och Frilanscoachen är det med stor glädje vi vill erbjuda dig som egenanställd 1 timmes gratis rådgivning tillsammans med Frilanscoachen. Kanske har du behov av vägledning, har frågor eller bara behöver den där sista knuffen att komma igång? Tillsammans med Benny hoppas vi att fler ska våga utmana sig själva och göra vad just du brinner för.

  Mer om erbjudandet hittar finns att läsa under uppdrag och förmåner. Glöm heller inte att följa vårt Instagram-konto där Benny kommer att dela med sig av flera tips och råd.

  Har du en spännande story som du skulle vilja dela med dig av? Läs mer och ansök om att få bli ambassadör här →