Så får du fler uppdrag via digitala kanaler

De digitala plattformarnas kraft är fantastisk när du vill marknadsföra dina tjänster och hitta nya uppdrag. Anna Holmquist har jobbat med digitala plattformar och journalistik i tjugo år och driver idag den journalistiska plattformen Gazzine.

Här är Annas bästa råd till dig som vill hitta fler uppdragsgivare:

1.     Ta reda på vilka plattformar som gäller för din bransch, registrera dig och skapa en genomarbetad profil. Oftast premieras en hög aktivitetsnivå så se till att gå in då och då så att du inte får dålig rating för att du t ex har lång svarstid. Till exempel Upwork, Uber, Fiverrr, Guru och Gazzine.

2.     Kom också ihåg att det finns professionella nätverk som förmedlar uppdrag. Till exempel Nox Consulting, Resrc, Ework och Starcontent.

3.     Många tillfälliga jobb utannonseras i samma kanaler som permanenta jobb. Missa därför inte att hålla utkik på LinkedIn och ansök som om det var ett permanent jobb. Se också till att hålla din egen profil på LinkedIn uppdaterad så att ditt nätverk förstår att du är tillgänglig för uppdrag.

4.     Många föredrar ett snabbare sätt att rekrytera och börjar helst leta i sitt eget nätverk. Se därför till att hålla ditt nätverk uppdaterat på att du finns tillgänglig. Påminn ibland.

5.     Våga sälja dig som en traditionell säljare. Ring och mejla potentiella kunder. Säljare brukar prata om den klassiska säljtrappan som innebär att det krävs minst tio samtal för att få napp hos en kund. Det krävs alltså en hel del bearbetning för att man ska lyckas – ge inte upp!

6.     Alliera dig med någon annan. Alliansmarknadsföring är smart av många anledningar. Framförallt kan det vara enklare att hitta uppdrag men det är också ett smart sätt att stärka ditt eget varumärke – i synnerhet om du jobbar ihop med någon som har ett gott rykte. Att han eller hon visar att hon jobbar med dig skapar trovärdighet. Kanske kan du samarbeta med någon som kompletterar dig på något sätt och skapa ett erbjudande som både du och din partner skickar ut till nya och gamla kunder?

7.     Nya kunder älskar att få veta vad dina tidigare kunder tycker om dig. Be därför dina tidigare kunder skriva omdömen om dig på LinkedIn och fråga om du får använda dem i din marknadsföring. Lägg med korta citat i din mejlsignatur eller använd tidigare kunder som referenser.

Lycka till!