Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Nu får jag fler timmar att fakturera

För frilansaren Edwin Dunlop innebar administration och skatter ständig stress. 

Men med Frilans Finans förändrades allt: 

– I stället för att sitta med pappersarbete får jag fler timmar att fakturera, säger han.

I en tid där digitaliseringen dominerar har allt fler yrkesverksamma sökt sig till frilansarbete och konsultverksamhet. 

Edwin Dunlop, senior mjukvaruingenjör inom finanssektorn, är en sådan person. Han står inför samma utmaningar som många andra: administration och skatter. För Edwin har lösningen varit Frilans Finans.

– Jag fick syn på en av deras reklamskyltar i tunnelbanan när jag var på väg hem en kväll. Jag var redan på jakt efter tjänster som de erbjuder. Det som verkligen lockade mig var möjligheten att enkelt höja mitt pensionsbidrag och att de tar hand om all skattehantering och administration. Men det var inte enbart den tilltalande reklamen som väckte Edwins intresse. Han upplever att de extra förmånerna från Frilans Finans absolut motiverar kostnaden. – Med det stöd de erbjuder känns deras avgift helt rimlig, säger han.


Slipper krånglig administration

När Edwin blev pappa kom Frilans Finans till undsättning.

– De fixade ett anställningskontrakt åt mig med ett svenskt företag. Det gjorde att jag kunde ta föräldraledigt när mitt barn föddes, och jag slapp krångla med alla papper till Försäkringskassan.

Denna frihet att ta ut föräldraledighet är bara en av de fördelar Edwin funnit med Frilans Finans. Han uppskattar särskilt att tjänsten har frigjort honom från krånglig administration. 

– Det jag värderar högst med att slippa alla administrativa uppgifter är att jag kan koncentrera mig helt på mitt arbete. Istället för att sitta med pappersarbete får jag fler timmar att fakturera.

Enkelheten i att använda Frilans Finans är också något som Edwin framhåller. 

– Jag har visat några vänner hur appen fungerar och de blev imponerade över hur lätt det var att skapa fakturor och justera skatteinställningar.

Frilans Finans har även skapat en känsla av säkerhet för Edwin när det gäller skatter. 

– På deras webbsida finns det bra förklaringar om skatter och hur man räknar ut sin lön. Så jag har aldrig behövt ringa dem och fråga om något eftersom all information jag behöver redan finns där, avslutar han.