Frilans Finans-logotyp
Frilans Finans Tillgänglig i Google Play
HÄMTA

Nu kan jag fokusera på det jag älskar

Mellan teknologins framsteg och traditionernas stelbenthet har maskiningenjören Jovita Markuckyté ritat om kartan för sitt yrkesliv – tack vare framtidens arbetsmodell:

– Att vara egenanställd gör att jag kan koncentrera mig helt på mitt arbete, säger hon.

I en tidsålder där teknologiska framsteg är det nya normala och förändringar sker i blixtrande hastighet har Jovita Markuckyté hittat sin nisch. Som mekanikingenjör har hon undvikit de traditionella stigarna av företagsanställningar eller företagande. Istället har hon omfamnat en modern arbetsmodell: att vara egenanställd.

– Det ger mig flexibilitet, frihet och möjlighet att fullständigt fokusera på det jag älskar, säger hon.

Med passion för mekanik och en stor teknisk expertis har Jovita alltid velat bryta från de traditionella 9 till 17-arbetstiderna. 

– Som mekanikingenjör måste jag ibland arbeta vid olika tidpunkter för att möta projektdeadlines eller lösa tekniska problem. Att vara egenanställd ger mig den friheten, berättar hon.

 

Valde att undvika pappersarbete

När hon stod inför valet att starta ett eget företag eller bli egenanställd valde hon det senare för att undvika allt pappersarbete.

– Som egenanställd via Frilans Finans gör att jag kan koncentrera mig helt på mitt arbete. De tar hand om all administration, från fakturering till skatterapportering. Det frigör min tid och minskar min stressnivå, förklarar Jovita.

Hon upptäckte Frilans Finans genom sitt nätverk som också är egenanställda inom olika branscher, och valde dem efter noggrann jämförelse. Det var inte bara deras rykte om effektivitet och pålitlighet som lockade, utan även de andra förmånerna som företaget erbjuder, som exempelvis ansvarsförsäkring, sjuklön och tjänstepension.

– Det är viktigt att känna sig trygg och säker i sitt yrke, och med Frilans Finans har jag den tryggheten, betonar Jovita.

 

Uppskattar snabbheten

Det finns en annan faktor som hon uppskattar hos Frilans Finans – snabbheten i deras utbetalningar. 

– Att få betalt i tid är avgörande för mig, både professionellt och privat. Jag behöver inte vänta länge på min lön, och det ger mig större ekonomisk frihet och mindre stress.

Att ha friheten att arbeta utan att vara begränsad av traditionella företagsstrukturer är viktigt för många yrkesverksamma idag, men det är inte alltid enkelt. För Jovita har dock valet varit uppenbart: 

– I min roll som egenanställd via Frilans Finans har jag fått en kombination av flexibilitet, ekonomisk säkerhet och professionellt stöd. Det har helt enkelt gjort mitt arbete roligare och mer effektivt.