Förverkliga drömmen om att “driva eget” på 3 minuter

Drömmer du om att “starta eget”? Du är inte ensam. Tyvärr avskräcks många av bokföring och annan administration som kommer med att ha ett eget företag. Men nu finns det ett enkelt sätt att komma igång – utan krångliga blanketter, revisorer och annat som känns betungande.

 

Många drömmer om att bli egenföretagare men tvekar för att det verkar krångligt att starta eget företag. Men faktum är att det inte behöver vara så svårt om man istället väljer att börja som egenanställd och fakturera genom ett egenanställningsföretag. 

I dagsläget har över 70 000 egenanställda fakturerat genom Frilans Finans, utan att ha eget företag. Allt man behöver göra för att komma igång som egenanställd är att skapa ett konto, något som är kostnadsfritt och tar ca 3 minuter. Sen är man redo att hitta och utföra uppdrag  – och ta första steget mot din dröm. 

LÄNK: Maria Dufva – kriminologens resa från fast anställning till frilans och egenföretagare. 

Som egenanställd har man ingen egen F-skattsedel. I stället är det Frilans Finans som sköter allt mot Skatteverket, betalar in moms, arbetsgivaravgift och inkomstskatt för den egenanställde som får in sin lön, skattad och klar till sitt bankkonto. I normalfallet har man lönen inom fem bankdagar efter att fakturaunderlaget godkänts. 

Man slipper alltså tänka på bokföring, momsinbetalningar, revisorer och annat som hör företagandet till. Istället kan man lägga all sin tid och energi på att hitta kunder och utföra sina uppdrag. Egenanställning är alltså ett enkelt och tryggt sätt att komma igång med sin verksamhet.

 

Det här innebär det att vara egenanställd via Frilans Finans:

  • Egenanställning är ett alternativ till att starta eget företag då det möjliggör att fakturera som privatperson.
  • Man kan ta både långa och korta uppdrag, under tiden man utför uppdraget är man anställd av Frilans Finans.
  • På bara några minuter kan man skapa ett konto och skicka sin första faktura.
  • Man får lön för sitt uppdrag, skattad och klar. I normalfallet inom fem bankdagar efter att Frilans Finans godkänt fakturaunderlaget.
  • Att ansluta sig till Frilans Finans är gratis. Det finns inga fasta kostnader, när man fakturerar dras istället en administrativ avgift av om 6 procent av fakturabeloppet.
  • Som egenanställd har man alltid en olycksfalls- och livförsäkring. Man omfattas också av en ansvarsförsäkring.
  • Som egenanställd kan man fokusera helt på sina uppdrag och lägga minimalt med tid på administration